Locale Altele
Marti, 30 Mai 2023
Marti, 30 Mai 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Ștef consideră că și viceprimarul Adrian Albu ar trebui să-și dea demisia
Florin Răchitan  - Miercuri, 2 Octombrie 2019

Președintele Organizației Municipale ALDE Satu Mare, Adrian Ștef, a comentat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, recentul scandal din politica sătmăreană în urma căruia viceprimărița Doina Feher și-a demisia din toate funcțiile.

Adrian Ștef consideră însă că și celălalt viceprimar, Adrian Albu, este la fel de vinovat, fiind de părere că și acesta ar trebui să-și prezinte demisia, deoarece era cam imposibil să nu știe despre conflictul de interese în care se afla colega sa, care, în calitate de președinte al comisiei de specialitate, a trecut numele fiului său pe lista celor care aveau prioritate la obținerea unei locuințe ANL.

Mai cu seamă că pare destul de suspect de la bun început ca viceprimărița care s-a ocupat de dosarele ANL să aibă grijă să nu inițieze ea însăși proiectul de hotărâre supus aprobării Consiliului Local, ci să paseze această sarcină colegului și șefului ierarhic în PNL.

”Domnul Albu trebuia să ştie despre ce-i vorba, chiar dacă el susține că nu cunoștea conținutul proiectului de hotărâre pe care el însuși l-a inițiat. Mă gândesc că trebuia să fi avut o discuţie cu doamna Feher, să stabilească de ce să iniţieze el şi nu doamna Feher acel proiect de hotărâre. Delegarea de atribuţii vine pe sus. Sigur că ei comunică și colaborează cei doi viceprimari, iar aparatul administrativ este în subordinea lor. Mă gândesc că pe acest fir al logicii domnul Albu precis trebuia să ştie ceva din moment ce a acceptat să iniţieze acel proiect de hotărâre” - a declarat Adrian Ștef.

În altă ordine de idei, el a atras atenția asupra unor manevre suspecte și la nivelul conducerii Consiliului Județean, instituție pe care a condus-o în mandatul anterior.

Unul dintre proiectele pe care le-a inițiat el în timpul mandatului său, construirea de locuințe ANL pentru medicii tineri, pare să fie sabotat de actuala conducere a județului, în condițiile în care clădirea este construită deja de doi ani de zile, dar cele 16 apartamente nu au fost atribuite nimănui nici până în ziua de azi.

,,Ce se întâmplă? De ce nu se distribuie? Sunt 16 apartamente pentru medici, finalizate de doi ani. Nu sunt copiii cuiva pe acea listă?” – a întrebat, retoric, Adrian Ștef.

În același timp, consilierii județeni au votat în ultima ședință din luna trecută eliminarea unei cote de maxim 20% care se poate deconta din bugetul județului pentru sumele de bani cu care sunt plătiți artiștii din afara județului la diverse evenimente culturale.

Adrian Ștef suspectează că eliminarea acestei cote s-a făcut pentru a acoperi retroactiv cheltuielile unora dintre organizatorii evenimentelor din ultimele luni, după ce se pare că acestora nu le-au prea ieșit socotelile, nu au reușit să adune destui bani de la sponsori privați sau din alte surse, iar acum Consiliul Județean le acoperă ”gaura”, cu multă generozitate, din bani publici.

Adrian Ștef nu a menționat concret nici un nume de eveniment sau organizator care s-ar afla în această situație, dar a sugerat că ar fi vorba despre manifestările ce s-au desfășurat timp de o săptămână, la sfârșitul lunii august, în Grădina Romei.

Tags: demisie  viceprimar  adrian stef  
1286 vizite
Distribuie pe