Locale Altele
Marti, 25 Ianuarie 2022
Marti, 25 Ian 2022
Deputatul Romeo Nicoară cere punerea în funcţiune a sistemului „Alertă Copil Dispărut”
Cabinet Parlamentar Romeo Nicoară  - Joi, 26 Septembrie 2019

Deputatul PNL Romeo Nicoară a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că ar fi început sesiunea parlamentară din această toamnă cu adoptarea sistemului „Alertă Copil Dispărut”, care ar ajuta la depistarea copiilor daţi dispăruţi.

„Un proiect pe care l-am depus în luna august este sistemul Alertă Copil Dispărut. Noi am solicitat dezbaterea acestuia în regim de urgenţă, pentru că vedem că tot mai mulţi copii sunt victime ale acestor infractori, ori acest sistem ajută prin tehnologie depistarea rapidă a oricărui copil care a fost dat dispărut şi ajută poliţia sau alte organe care se ocupă de siguranţa publică să îl găsească mai repede, până nu se întâmplă o tragedie. Asta ar fi o chestiune fantastică pentru noi, să putem implementa acest proiect. Eu aş fi început sesiunea parlamentară, pe 2 septembrie cu asta. Era primul punct cu care începeam sesiunea parlamentară, nu cu alte poveşti” - a declarat Romeo Nicoară.

Potrivit acestuia, sistemul „Alertă Copil Dispărut” reglementează difuzarea către public a informaţiilor privind dispariţiile de copii, dar şi colectarea şi cercetarea informaţiilor primite de la cetăţeni, în astfel de cazuri. Sistemul Alertă implică cetăţenii, mass-media şi prevede difuzarea unor mesaje tip SMS pe o arie de căutare, gratuit.

Tags: alerta  copil  disparut  romeo nicoara  
856 vizite
Distribuie pe