Locale Altele
Miercuri, 1 Februarie 2023
Mie, 1 Feb 2023
Victor Ponta la Satu Mare: ”Propunerea liberalilor pentru noua lege a primarilor este o cacealma”
Florin Răchitan  - Luni, 20 Ianuarie 2020

Președintele Pro România, Victor Ponta, a fost prezent luni la Satu Mare, la conferința regională a organizațiilor județene ale partidului din Nord-Vestul României, ocazie cu care a susținut și o conferință de presă în compania colegilor din conducerea națională, a celor doi co-președinți ai organizației sătmărene, Octavian Petruc și Dorel Coica, precum și a purtătorului de cuvânt Ciprian Ardelean.

Cea mai ”șocantă” declarație a liderului Pro România (șocantă pentru cei care se informează exclusiv de pe Facebook n.r.) este cea în care s-a referit la asumarea răspunderii guvernului liberal pentru revenirea la sistemul votării primarului în două tururi (ceea ce dă frisoane PSD-ului și UDMR-ului, care au și anunțat deja că vor înainta împreună o moțiune de cenzură pentru căderea guvernului n.r.), precum și la organizarea de alegeri anticipate.

”Noi vrem două tururi pentru alegerea primarilor, dar nu cred că PNL își dorește asta. De asemenea, am anunțat deja că nu vom semna moțiunea de cenzură, fiindcă aceasta are o motivație strict politică, fără să aibă vreo legătură cu interesul public” – a declarat Victor Ponta.

El a explicat, punctând toate prevederile legislative și posibilele scenarii pe care le au în vedere atât cei de la putere, cât și cei care se prefac că se opun inițiativei liberalilor, că întreaga poveste este o păcăleală menită să fraierească electoratul care pune botul. Mai exact: liberalii, care s-au ferit toamna trecută, când încă aveau timp, să propună o asemenea inițiativă legislativă, motivând că au un acord semnat cu UDMR să nu facă asșa ceva, s-au trezit acum că, totuși, ar vrea alegeri pentru primari în două tururi. Ei știu însă foarte bine că legea (de fapt, Constituția n.r.) interzice shimbarea legii electorale cu șase luni înaintea oricărui tur de scrutin, indiferent de asumările guvernamentale specifice unei republici bananiere. Știu, de asemenea, că o asemenea inițiativă este foarte ușor de atacat la Curtea Constituțională, care foarte probabil le va anula inițiativa, dar măcar vor putea să dea vina pe PSD ;))

Victor Ponta cunoaște situația ”specială” a municipiului și județului Satu Mare, unde votul etnic poate fi decisiv mai ales în cazul în care sistemul electoral rămâne în formula actuală, cu alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin, tocmai de aceea nu s-a pus încă problema stabilirii unor candidați Pro România pentru Primăria, respectiv conducerea Consiliului Județean Satu Mare. Numele acestora vor fi stabilite după conferința națională a partidului, în 8 februarie, și vor fi cunoscute până cel târziu în 15 Martie. Repetăm: 15 Martie ;))

Tags: victor ponta  satu mare  conferinta  
1549 vizite
Distribuie pe