Locale Altele
Miercuri, 27 Octombrie 2021
Mie, 27 Oct 2021
Tinerii sătmăreni de la ALDE au participat la Școala Politică de Iarnă de la Brașov
ALDE Satu Mare  - Marti, 25 Februarie 2020

Președintele Tineretului Alianței Liberalilor și Democraților din Satu Mare, Claudiu Tămășan, împreună cu colegii săi din organizație, Remus Fernea și Mark Bordaș, au participat la sfârșitul săptămânii trecute la Școala Politică de Iarnă ALDE ce s-a desfășurat la Brașov.

Evenimentul a fost organizat pentru a lansa Tinerii bine pregătiți din ALDE în prima linie la alegerile locale și parlamentare din 2020. Generația "NOI", reprezentată de tinerii politicieni din ALDE, e gata  să facă dovada că își merită locul la masa decidenților în  administrația locală și centrală, alături de seniorii partidului.

"Dacă eu pot, poți și tu! Dacă și alți colegi de-ai noștri au putut,  și voi puteți. Actuala generație de tineri politicieni din ALDE este  pregatită să își asume poziții de responsabilitate politică, deoarece  mulți dintre noi am depășit de mult statutul de novici în politică.  Noi, generația tânară din ALDE, trebuie să ne asumăm mai mult! Este  timpul nostru, suntem pregătiți să intrăm în competițiile electorale  ce vor urma“ -  le-a transmis președintele TLDE, Claudiu Daniel Catana,  celor peste 120 de participanți la evenimentul de la Brașov, dedicat alegerilor locale și parlamentare din acest an.

Principalul atu pe care îl are noua generație de lideri ALDE este competența, fapt confirmat de parcursul profesional al acestora,  precum și de implicarea în activitățile politice și organizatorice ale filialelor din care provin.

Este vorba despre tineri cu reale calități retorice, persuasive și de  leadership, calități ce îi vor ajuta să își aducă aportul, de o  manieră semnificativă, la buna funcționare a administrației locale și  centrale, în beneficiul tuturor cetățenilor.

Un prim pas în această direcție este asumarea unor teme relevante de  dezbatere, care sunt cuprinse în strategia de lucru a tinerilor  politicieni ALDE pentru anul în curs. Printre aceste teme de  actualitate se numără combaterea traficului de persoane din țara  noastră, educația sexuală, prevenirea bolilor de nutriție și a obezității infantile, teme pe marginea cărora urmează să fie elaborate  inițiative.

Prezent la sesiunile de dezbateri ale Școlii Politice de Iarnă TLDE,  președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, i-a încurajat pe tineri să  își asume funcții politice și să privească administrația locală ca pe o "școală politică" necesară.

"Vrem să demonstrăm, noi, ALDE, prin oamenii politici pe care îi  promovăm în funcţiile publice, în primul rând la alegerile locale -  consilieri locali, judeţeni, primari şi în funcţia de preşedinte al  CJ. Aş vrea ca aceste funcții să fie destinate unor oameni care au  deja o carte de vizită.  Se iveşte acum posibilitatea să vă implicaţi,  să candidaţi la alegerile locale. Administraţia locală este o bună  şcoală pentru cei care vor să continue cariera politică. Vă recomand, aşadar, implicaţi-vă! Şi o să-i rog pe toţi colegii mei,  preşedinţi de organizaţii, să vă includă nu numai în echipele de  campanie, ci şi pe listele de candidaţi şi nu oricum, că o să-mi  spuneţi că, dacă vă includ pe locul 31, ce rost are să candidaţi" -  le-a spus tinerilor ALDE președintele Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta le-a pus în vedere celor prezenți că trebuie să fie pregătiți  să răspundă prompt la întrebarea "WHAT DO YOU STAND FOR?" ("TU PENTRU  CE MILITEZI?")
Tags: scoala  politica  iarna  claudiu tamasan  
2061 vizite
Distribuie pe