Locale Altele
Sambata, 25 Iunie 2022
Sam, 25 Iun 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ioana Bran: Am votat IMM Invest, cu modificări substanțiale
Cabinet Parlamentar Ioana Bran  - Miercuri, 20 Mai 2020

Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, a fost unul dintre parlamentarii care au votat pentru adoptarea Ordonanței de Urgență privind programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii - IMM Invest, dar cu modificări substanțiale față de varianta propusă de Guvern.

Prin acest program, IMM-urile care au avut de suferit de pe urma crizei economice provocate de pandemia de coronavirus beneficiază de garanții de stat pentru creditele pe care le accesează prin platforma www.imminvest.ro

Creditele sunt acordate pentru investiții sau capital de lucru. Beneficiază de acest program IMM-urile care nu figurează cu credite restante, inclusiv pentru finanțările tip leasing, la data solicitării garanției de stat.

Sunt însă eligibile firmele care au avut probleme financiare începând cu data de 16 martie 2020, pe perioada stării de urgență, a stării de alertă și o lună după încetarea acestora.

Am modificat în plen varianta promovată de guvern a acestei OUG. Astfel, pentru anul 2020 am mărit plafonul total al garanțiilor care pot fi acordate în cadrul programului, de la 15 miliarde de lei la 30 miliarde de lei.

Aproape 50 de mii de firme s-au înregistrat în program, iar peste 20 de mii de cereri au fost prelucrate. Din păcate, până acum foarte puține au obținut credite – în urmă cu o săptămână fuseseră soluționate favorabil 17 cereri.

Proiectul a fost adoptat și de Senat, iar Camera Deputaților a fost for decizional. Am votat „pentru" 308 deputați, iar 2 s-au abținut.

Tags: program  imm  invest  ioana bran  
1520 vizite
Distribuie pe