Locale Altele
Duminica, 3 Decembrie 2023
Dum, 3 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Dorel Coica și-a lansat oficial candidatura pentru Primărie
Florin Răchitan  - Joi, 6 August 2020

Revenit în PSD, după o ”escală” la Pro România, fostul primar Dorel Coica și-a anunțat joi, în cadrul unei conferințe de presă, candidatura pentru un nou mandat la conducerea Primăriei municipiului Satu Mare.

El a explicat că, la vremea respectivă, a părăsit PSD din cauza fostului președinte Liviu Dragnea, dar acum, odată cu dispariția acestuia de pe scena politică, s-a simțit onorat de invitația foștilor săi colegi sătmăreni de a reveni în formațiunea ce l-a consacrat pe plan local și a acceptat propunerea acestora de reveni în fruntea administrației publice.

Dorel Coica a indicat pe o planșă afișată pe peretele sălii de conferințe principalele realizări edilitare din timpul mandatului său, în timp ce o planșă alăturată erau enumerate principalele promisiuni ale actualului primart Kereskenyi Gabor, făcute în timpul campaniei electorale din urmă cu patru ani, din care nu s-a realizat, practic nimic.

Printre realizările sale din timpul mandatului 2012 – 2016, Dorel Coica a enumerat modernizarea a 26 școli, grădinițe și creșe, reabilitarea a 23 străzi de pământ, reabilitarea completă a drumului spre Sătmărel, termoizolarea unor blocuri, amenajarea unui mare număr de locuri de joacă și parcări în cartiere, finalizarea proiectelor de reabilitare a Teatrului de Nord și a Casei Meșteșugarilor etc.

În același timp, l-a ironizat pe actualul edil-șef, invitându-l să-și așeze machetele cu care se laudă în mijlocul sălii de conferințe de la sediul PSD.

În ”pauza” din ultimii patru ani, Dorel Coica s-a dedicat dezvoltării cabinetellor sale medicale, dar tot acest timp a fost util și pentru a medita asupra eventualelor greșeli pe care le-a făcut în timpul mandatului său de primar, în care susține că ar fi fost boicotat în permanentă, mai ales în a doua jumătate a mandatului, de către majoritatea politică din Consiliul Local de atunci, formată din UDMR + PNL, o formulă care face imposibilă și acum o ”alianță românească” la nivel local, în ciuda zvonurilor lansate în acest sens în ultimele zile.

Consideră că cea mai mare greșeală a fost să se bazeze pe unii oameni din echipa sa de la Primărie, referindu-se concret la cei doi viceprimari de atunci.

Recunoaște că în actualele condiții, ținând cont de votul etnic și de lipsa unei ”alianțe românești”, este foarte greu de schimbat actuala conducere a Primăriei Satu Mare, dar ”asta nu înseamnă că că noi, PSD-ul, nu trebuie să luptăm. Avem oameni serioși, oameni care știu ce au de făcut în domeniul lor. Vreau să-i prezint populației, ca să fie informată. Nimeni nu mă poate conduce și coordona. Nu există o persoană care pe mine să mă poată conduce”!

Tags: candidat  primarie  coica  
2218 vizite
Distribuie pe