Locale Altele
Joi, 6 Mai 2021
Joi, 6 Mai 2021
Slugile grofilor fac alianță
Florin Răchitan  - Luni, 10 August 2020

Fotografia alăturată este o mostră a ”profesionalismului” unui candidat la Primăria Satu Mare, care-și face reclamă pe Facebook despre cât de tare este el realizat în ”domeniul IT”, cu un filmuleț pe Youtube în care oamenii se feresc de el când le arată panoul cu alianța politică pe care o reprezintă când încearcă să adune semnături de susținere de la ei, fiind nevoit să recurgă la metoda ”semnăturilor online”, că altfel e destul de greu ;))

Mesajul din printscreen este cel standard, care apare pe Messenger la toți cei care doresc să intre în legătură cumva, pe Facebook, cu cel care ar trebui să reprezinte, teoretic, cele mai curate speranțe ale tineretului care ar vrea să ”Salveze România”, să schimbe clasa politică și alte vrăjeli de-astea.

Tocmai acest tineret își dă seama din prima că ceva tare nu-i în regulă: mesajul conține o traducere în ”romgleză” a salutului obișnuit ”Hi there”, care, însă, e destul de greu de tradus în limba română, astfel că Facebook, folosind algoritmii proprii, a trântit un ”Salut there”, să fie bine să nu fie rău. Asta nu la Petrică din Bocicău care încearcă să transmită un mesaj de agățare pentru Mărioara din Solduba, ci la ditamai ”întreprinzătoru privat care s-a realizat în domeniul IT”.

Zvonurile despre punerea hipsterilor în slujba grofilor la nivelul municipiului Satu Mare au început încă din urmă cu 2 ani, când unii reprezentanți ai partidului de laborator au început să participe la toate ședințele Consiliului Local Satu Mare (după ce înainte nu prea aveau habar ce-i ăla Consiliu Local) și se pupau cu grofii la finalul ședințelor ca și cum ei ar fi votat creditul anchetat acum de DNA pentru Podul al III-lea peste Someș.

Trebuie menționat că fondatorii organizației sătmărene a partidului hipsterilor nu mai sunt demult în partid, fiindcă probabil le-a pierit ”entuziasmul tineresc” între timp.

Tocmai de aceea a fost nevoie de trimiterea unor ”băieți de bază” din Capitală sau de la nivel local să ”reorganizeze” activitatea formațiunii în care-și pun speranțele studenții wannabe înainte de a pleca la UBB Cluj, apoi Noua Zeelandă.

Negocierile erau destul de înaintate când băetzii au aflat din presa locală că cele două posturi de viceprimari erau promise la vreo 5 fraeri, care fiecare încearcă să-și tragă spuza pe turta sa, în condițiile în care votul etnic va face ravagii în actualul sistem cu un singur tur de scrutin la alegerile locale de la sfârșitul lunii septembrie.

După multe postări entuziaste, chiar ieri a fost prima zi în care fetița hipsteriță desemnată teoretic pentru a ocupa una dintre posturile de viceprimăriță a scris prima postare critică pe Facebook la adresa Primăriei Satu Mare, fiind foarte indignată că ”investiții importante” precum inaugurarea celor trei cișmele verzi din oraș se fac fix înaintea alegerilor, nicidecum pe la mijlocul mandatului sau ceva ;))

Noa, n-o trecut o zi și aflăm azi că sluga originală a grofilor, liderul liberalilor sătmăreni, care fuge de candidatura la Primărie ca dracu de tămâie, deși a fost obligat de conducerea centrală a partidului să-și asume această responsabilitate, poartă negocieri cu băiatul de la hipsteri pe care (la pariu) nu-l vom mai vedea niciodată la Satu Mare după alegerile astea. Negocieri să candideze băiatul, să nu se facă de porc sluga originală a grofilor.

Asta după ce în weekendul trecut a apărut o ”spărtură” în alianța hipsterilor, deoarece liderul partidului lui Cioloș, un fel de ”băiat al tăticului” din ”vechea clasă politică” pe care vrea foarte tare s-o ”reformeze” tineretul din ziua de azi a cam bătut palma cu ”vechea clasă politică” pentru  un fel de ”alianță românească” la nivel local (ceea ce nu se va întâmpla n.r.).

Vorba lui Cristi Puiu la premiera fimului său de la TIFF în fața hipsterilor de la Cluj: ”Nu trebuie să fiți de acord cu mine, dar dacă ăștia vă vor cere, mâine o să umblați în mâini. Pe Bulevardul Eroilor”!

Tags: sluga  grofi  usr  
1803 vizite
Distribuie pe