Locale Altele
Miercuri, 22 Mai 2024
Mie, 22 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pro România și-a prezentat candidații: Octavian Petric la Consiliul Județean și prima femeie la conducerea Primăriei Satu Mare, Cristina Haiduc
Florin Răchitan  - Joi, 13 August 2020

Pro România și-a prezentat joi, în cadrul unei conferințe de presă, candidații pentru conducerea județului și municipiului Satu Mare, oferind și o surpriză pe scena politică sătmăreană: prima femeie candidat pentru funcția de primar, în persoana tinerei avocate Cristina Haiduc.

Ea a și prezentat câteva puncte ale unui program electoral ambițios, care cu siguranță vor da frisoane reci unor ”băieți deștepți” conectați în ultimii ani la banii publici. Printre altele, a anunțat că, în cazul în care va câștiga la alegerile locale din 27 septembrie, va reanaliza contractul de concesionare pe o jumătate de secol a ștrandului termal din Satu Mare și, având experiență de avocată specializată pe litigii comerciale, nu știu de ce am impresia că va găsi acolo niște giumbușlucuri ;))

De asemenea, dorește reanalizarea taxelor și impozitelor locale pe care le plătesc persoanele juridice, adică firmele, în municipiul Satu Mare, acestea fiind în prezent cele mai mari din toată regiunea noastră și chiar din toată Transilvania, în condițiiile în care firmele beneficiază, în schimb, de prea puțin sprijin din partea administrației locale.

Cristina Haiduc ar vrea și o regândire a conceptului de Zonă Metropolitană și, după modelul Clujului, ar dori să extindă transportul public sătmărean nu doar în comunele limitrofe, ci în toate localitățile ce fac parte din zona metropolitană, în timp ce infrastructura ar fi completată cu piste de biciclete în toată această zonă.

Cunoscând trocurile politice care se fac acum între partide pentru ca lucrurile să rămână, în mare parte, neschimbate și în următorii patru ani la Satu Mare, Cristina Haiduc a lansat și cel mai original slogan electoral de până acum: ”Dacă 5 partide românești se tem de unul maghiar, oare 6 bărbați se vor teme de o femeie”?

Tot despre trocuri politice a vorbit și candidatul Pro România pentru președinția Consiliului Județean Satu Mare, Octavian Petric, el declarând că celelalte partide ”românești” au preferat să negocieze penttru firimiturile căzute de la masa UDMR, în detrimentul cetățenilor. El a amintit că în urmă cu 2 săptămâni a făcut apel la unitatea reprezentanților comunității românești sătmărene pentru a se prezenta cu candidați comuni la aceste alegeri locale, dar deocamdată se pare că nu s-a concretizat nici o asemenea alianță.

Tocmai de aceea, Pro România lansează nu doar candidați proprii pentru funcțiile de conducere, dar și liste proprii de candidați atât pentru Consiliul Județean, cât și în majoritatea localităților din județul Satu Mare.

Targetul propus este obținerea unui număr de 5 mandate în Consiliul Județean, respectiv 4 mandate în Consiliul Local Satu Mare, liderul sătmărean al Pro România prezentându-i cu această ocazie și pe candidații de pe locurile considerate eligibile, profesioniști proveniți din diverse domenii de activitate, printre care găsim întreprinzători privați, avocați, conducători de instituții sau lider sindical.

Astfel, penttru Consiliul Județean candidează Noemi Lochli, Ciprian Ardelean, Cristian Balogh, Costel Frenț și Gheorghe Sabo, în timp ce lista pentru Consiliul Local este deschisă de Cristina Haiduc, urmată de Răzvan But, Ioan Ardelean și Cristian Câmpan.

Octavian Petric a amintit că principalele investiții cu care se laudă actuala administrație publică, printre care se numără Șoseaua de Centură și Podul al III-lea peste Someș, au fost aprobate datorită amendamentelor depuse de el la bugetul național în calitate de parlamentar, iar finanțarea acestora a fost aprobată pe vremea Guvernului Ponta, actualul lider național al Pro România.

Tags: candidati  pro romania  satu mare  
3070 vizite
Distribuie pe