Locale Altele
Joi, 21 Octombrie 2021
Joi, 21 Oct 2021
Ioana Bran a semnat moțiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului Orban
Cabinet Parlamentar Ioana Bran  - Marti, 18 August 2020

PSD a depus ieri la Parlament moțiunea de cenzură cu titlul: „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belșug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”.

Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, se numără printre parlamentarii care au semnat moțiunea împotriva Guvernului Orban și a prezentat motivele care au stat la baza acestui demers:

În primul rând, refuzul de a dubla alocațiile și de a mări pensiile! Drepturi legiferate de Parlament. PSD a anunțat de câteva luni că va depune moțiune de cenzură din această cauză, pentru că nu poți să nu respecți legile votate!

În altă ordine de idei, este trist este că nicio secundă acest guvern nu a încercat să fie partenerul cetățenilor în traversarea crizei cauzate de Coronavirus. Românii au fost tratați ca prezumtivi „contravenienți” sau „infractori” și au fost acuzați că sunt „proști” sau „iresponsabili” în fața pandemiei!

La umbra stării de urgență au înflorit doar anumite afaceri, în timp ce zeci de mii de români au tras obloanele firmelor lor. Lista motivelor pentru care echipa Orban trebuie să plece este lungă – să amintesc fumatul în Guvern, cazul Unifarm, prețul măștilor sau lipsa acestora, haosul privind începerea școlilor. Și multe altele.

PSD vine și cu o serie de măsuri ce vor trebui luate imediat după plecarea lui Ludovic Orban și a echipei sale: protejarea produselor românești, digitalizare, susținerea IMM-urilor, a infrastructurii rurale. Un program ce are ca principale obiective pe termen scurt puterea de cumpărare a românilor și relansarea economiei.

Birourile reunite ale celor două Camere ale Parlamentului vor decide data la care va fi citit textul moțiunii în plen, urmând ca după aceea să aibă loc votul. Am semnat moțiunea și o voi vota!

Tags: motiune  cenzura  ioana bran  
1029 vizite
Distribuie pe