Locale Altele
Joi, 1 Decembrie 2022
Joi, 1 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cea mai aprigă luptătoare pentru drepturile pensionarilor și cel mai activ tânăr consilier local se alătură echipei lui Dorel Coica
Florin Răchitan  - Marti, 18 August 2020

Numele Eugeniei Sabou este nu numai arhicunoscut, dar chiar cuprins în rugăciunile de mulțumire rostite de toți pensionarii din județul Satu Mare, pentru drepturile cărora a luptat cu devotament în toată perioada postdecembristă, mai cu seamă în deceniul în care a condus, în calitate de directoare, Casa Județeană de Pensii.

Retrăgându-se din activitatea profesională, ea a rămas activă inclusiv în emisiunile de televiziune în care sute de pensionari o sună în direct pentru a-i cere informații și sfaturi pe care nu le mai oferă nimeni în hățișul birocratic caracteristic administrației publice din România.

Azi ea și-a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD Satu Mare, candidatura pentru un mandat în Consiliul Local, în echipa candidatului acestei formațiuni politice pentru Primărie, Dorel Coica.

Printre prioritățile anunțate de Eugenia Sabou pentru mandatul următor sunt înființarea unor centre de zi pentru pensionari, cooperarea cu asociațiile pensionarilor, dar și cu ONG-uri active în domeniul protecției sociale, dar și asigurarea unor audiențe săptămânale cu cetățenii.

Din echipa aceluiași doctor Coica face parte și tânărul Ciprian Crăciun, care s-a remarcat în actualul mandat ca fiind cel mai activ și critic membru al Consiliului Local, făcându-le multe zile fripte grofilor și slugilor lor, când aceștia încercau să treacă ”pe șestache” proiecte de hotărâre dubioase prin consiliu.

El a enumerat, de asemenea, câteva din prioritățile pe care le va avea în vedere în următorul mandat, multe fiind proiecte demarate de Dorel Coica în mandatul său de primar, apoi lăsate de izbeliște, mai mult sau mai puțin intenționat, de actuala conducere a Primăriei Satu Mare.

El a subliniat interesele meschine care împiedică în continuare, după patru ani, adoptarea unui Plan Urbanistic General (PUG) al municipiului Satu Mare, document care, în condiții normale, ar putea fi elaborat cam în două luni de zile, doar că grofii nu au nici un interes să se grăbească, deoarece așa pot să șantajeze (pentru șpagă) dezvoltatorii imobiliari, impunându-le condiții discreționare și scandaloase în așa-numitelew PUZ-uri (Plan Urbanistic Zonal), pentru care tot ei trebuie să plătească sume astronomice. Ciprian Crăciun a amintit că Dorel Coica a lăsat PUG-ul în fază de finalizare, doare că de atunci lucrurile ”s-au împotmolit”.

Tânărul consilier a amintit și de alte proiecte promise de actuala conducere a Primăriei Satu Mare în campania electorală din 2016, dar care ori au rămas la faza de ”machete” ori au avut rezolvări cel puțin ”ciudate”.

Malurile Someșului sunt în continuare lăsate în paragină, dar băetzii au avut grijă ca Hotelul Dacia să ajungă pe mâinile statului maghiar, care a ridicat niște schele acoperite cu pânză pe fațada clădirii și… cam atât. Aceeași soartă pare să fie rezervată și vechiului Hotel Victoria de pe strada Horea 6, pentru care se pregătește deja un tun imobiliar de care va beneficia o ”firmă de casă”.

În încheiere, Dorel Coica a amintit de contractul de concesionare a ștrandului termal sătmărean pe o jumătate de secol, pe care a încercat să-l rezilieze în timpul mandatului său, după ce a constatat că firma concesionară și-a îndeplinit prea puțin din obligațiile contractuale, dar demersul său a fost blocat de majoritatea politică UDMR + PNL care se formase deja atunci în Consiliul Local, astfel că, deși Sătmarul ”plutește pe un ocean de apă termală”, sătmărenii sunt nevoiți să se înghesuie într-un bazin pentru copii de la ștrandul din Mihăieni, așa cum s-a putut vedea în fotografiile publicate recent în presa locală. Dorel Coica a anunțat că, dacă sătmărenii îi vor acorda încrederea pentru un nou mandat, rezolvarea acestei situații va fi una dintre prioritățile sale.

Tags: candidati  psd  eugenia sabou  ciprian craciun  dorel coica  
1847 vizite
Distribuie pe
Mihai
Ce frumos si reprezentativ au iesit cei trei in poza. Un retartat, o baba comunista si un pampalau! Felicitari fotografului
2020-08-19 13:45:53
Relu
3 de un leu!Toti 3 sunt mincinosi si hoti!Scoica nu are nici o sansa la primarie ...si nici un roman care candideaza!Sunt asa de naivi ca nu si dau seama ca ei se impart in 7 parti si Udmr ul merg cu unul singur!Si Kereskeny merita sa mai ia un mandat!
2020-08-19 08:15:43
aladin
Vai de capul(a) nostru. Nesimtita de Jeni vrea in consiliu. Nerusinata sub a carei obladuire s-au delapidat sume astronomice de la casa de pensii si vindea bilete de tratament discretionar. Pfui
2020-08-18 21:04:15