Locale Altele
Duminica, 3 Martie 2024
Dum, 3 Mar 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cosmin Rațiu primar: 8 proiecte pentru tineret
ALDE Satu Mare  - Sambata, 29 August 2020

Atât în activitatea mea profesională, cât și în cea politică îmi place să colaborez cu tinerii, deoarece ei îmi asigură acea perspectivă nouă și originală de care am nevoie în elaborarea proiectelor de orice fel, dar și energia specifică vârstei  lor pentru implementarea acelor proiecte.

De-a lungul anilor, din discuțiile purtate cu ei am creionat o listă cu elementele care le lipsesc pentru ca să simtă că Satu Mare ar putea fi un oraș al lor, nu doar un domiciliu.

Lista aceasta a devenit una a proiectelor pe care intenționez să le pun în aplicare, cu ajutorul lor, după ce voi ajunge la conducerea Primăriei Satu Mare, iar principalele puncte sunt următoarele:

1. Parcul Tineretului: o zona de intrunire a tuturor tinerilor, cu alternative de divertisment si petrecere a timpului liber (paintball, parc de distractii, tiroliene etc).

2. Concursuri periodice pentru acordare de granturi pentru initiativele tinerilor, organizate odata la 3 luni. Concursul “Tineri cu initiativa” va avea asigurat un buget de 4.000 Euro, cate 1.000 de euro pentru fiecare proiect din următoarele categorii: divertisment,  sport, cultura, afaceri.

3. Parc de WorkOut pentru tinerii (și nu numai ei) dornici de mișcare sănătoasă în aer liber.

4. Un program amplu de sport în cadrul căruia in fiecare luna sa fie desemnat un sport pe care sa il practice împreună tinerii grupați în funcție de comunitățile de orice fel din care fac parte. Un rol important în punerea în aplicare a acestui program l-ar avea Clubul Sportiv Municipal, care ar desemna câte-un coordonator pentru aceste grupuri.

5. Sesiuni de consultanta cu tinerii pentru orientarea in cariera, cu asistență din partea specialiștilor din Primărie, a instituțiilor subordonate și a partenerilor din mediul local de afaceri, dar și din centrele unversitare din regiune.

6. Atragerea investitorilor care sa ne aduca tinerii acasa la Satu Mare dupa ce isi termina studiile, exploatarea mai eficientă a fondurilor europene pentru sprijinirea acestor investitori în vederea înființării la Satu Mare a unor locuri de muncă și condiții de viață atractive pentru tinerii cu studii de specialitate.

7. Infiintarea unei echipe de tineri, in subordinea primariei, cu funcționare similară unui ONG, care sa aiba o structura stabila, cu reprezentare din partea tuturor categoriilor de varsta intre 14-30 de ani. Departamente precum Sport, Divertisment, Cultura, Educatie, Caritate, Arta, Ecologizare trebuie conduse de tineri care vor dezvolta impreuna cu intreaga echipa proiecte cu si pentru tinerii satmareni. Proiectele acestora vor fi sustinute din bugetul primariei.

8. Un loc destinat pasionatilor de masini Expo & Test, o alternativa organizata si sustinuta de municipalitate pentru tinerii care acum se aduna seara in parcarea din sensul giratoriu sau pe pistele improvizate din zona Parcului Industrial. În acest loc ei vor avea posibilitatea să realizeze periodic întâlniri ale pasionaților de diverse mărci de mașini și să efectueze teste sau curse în cadru organizat și legal.
Tags: proiecte  tineret  primar  cosmin ratiu  


1270 vizite
Distribuie pe