Locale Altele
Joi, 30 Noiembrie 2023
Joi, 30 Nov 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Deputatul Octavian Petric vrea lege pentru eliminarea pensiilor speciale: ”PSD și USR îi iau pe români de proști”!
Pro România  - Marti, 24 Noiembrie 2020

Deputatul Pro România, Octavian Petric, cere convocarea Parlamentului pentru a vota legea care prevede eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Octavian Petric consideră că joaca de-a demisia a parlamentarilor PSD și USR este doar o mișcare electorală, fără efecte juridice.

”Demisia parlamentarilor USR și PSD este o păcăleală, pentru că dacă voiau cu adevărat să rezolve problema pensiilor speciale ale parlamentarilor, o puteau face prin adoptarea unei legi care să le abroge” - a afirmat Octavian Petric.

Deputatul de Satu Mare a votat în favoarea eliminării pensiilor speciale și în primăvara acestui an, dar legea adoptată atunci a fost atacată la Curtea Constituțională.

”Guvernanții și partidele care susțin Guvernul nu vor să renunțe la pensiile speciale, altfel ar fi făcut-o deja. Au lipit beneficiile parlamentarilor de cele pentru magistrați și aviatori, în încercarea de a se asigura că, atunci când s-a discutat legea, cei de la Curtea Constituțională o vor declara neconstituțională” - a afirmat deputatul sătmărean.

Acesta afirmă că dacă USR și PSD vor cu adevărat eliminarea pensiilor parlamentarilor trebuie să convoace o ședință de plen zilele acesta și să se voteze legea.

”Degeaba își dau demisia unii acum, că au în spate alte mandate și tot beneficiază de pensia specială. Desigur, există și varianta în care Orban renunță la circ și, în loc de populisme, vine cu o OUG prin care abrogă pensile special pentru parlamentari. Asta s-ar aplica de îndată, pentru toată lumea, nu doar pentru Ciolacu. Nu poți să vii și să spui că n-ai bani de alocații, de pensii, de salarii, de un venit minim de criză pentru cei cu venituri foarte mici, de sprijin economic pentru companii, dar tu să dai pensii special parlamentarilor! Aici este, de fapt, problema!” - a mai declarat Octavian Petric.

Tags: pensii  speciale  petric  
1365 vizite
Distribuie pe