Locale Altele
Joi, 27 Ianuarie 2022
Joi, 27 Ian 2022
Pro România: ”Sistemul de sănătate este depășit de situație în lupta cu pandemia”
Florin Răchitan  - Joi, 26 Noiembrie 2020

Exemplificând cu ultimul caz tragic, cel al sătmăreanului în vârstă de 81 de ani decedat în timp ce aștepta în zadar să fie transferat la un spital suport Covid, candidații Pro România Satu Mare la Senat și Camera Deputaților, Adrian Ștef, respectiv Octavian Petric, au declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că sistemul de sănătate sătmărean, la fel ca cel din toată țara, este depășit de situație în lupta împotriva pandemiei.

”Ce s-a întâmplat la Satu Mare demonstrează încă o dată că sistemul sanitar românesc este depășit, iar guvernul din martie nu a fost în stare să pregătească creșterea numărului de paturi de la ATI. Și la Satu Mare ei se mândreau că au crescut cu 50% numărul de paturi. Creșterea aceasta înseamnă… 10 paturi (!?!). Din acest cinism pe care îl demonstrează atât președintele Iohannis, cât și guvernul Orban, din păcate vedem că nu contează deloc sănătatea, siguranța românilor. Sunt în stare să calce peste cadavre, doar să-și poată materializa acum acel procent pe care ei îl așteaptă încă, de 31-32% la alegerile parlamentare. Eu cred că o să aibă surprize mari” - a declarat Adrian Ștef.

El consideră că anunțurile președintelui Iohannis despre vaccinul încă inexistent sunt ”praf aruncat în ochii românilor, ca să-și acopere incompetența”, în timp ce școala online generează o criză a educației din care va avea de suferit o întreagă generație.

La rândul lui, Octavian Petric a atras atenția că din miliardele de euro promise de guvernanți din fonduri europene, la IMM-urile românești nu a ajuns încă nici un ban, singurii care s-au îmbogățit în această perioadă fiind doar ”regii pandemiei”, care au vândut peste tot în țară măști neconforme, plătite cu bani grei prin contracte cu statul.

El a reamintit că Pro România este singurul partid care are un program concret de ieșire din criza economică prin ajutorarea firmelor românești, astfel încât acestea să nu cadă victime achizițiilor agresive ale multinaționalelor străine.

Pro România propune, printre altele, reducerea la 5% a valorii TVA pentru produsele alimentare și cele vândute în domeniul HoReCa, anularea impozitului pe profit, acoperirea de către stat a 50% din valoarea chiriilor plătite de IMM-uri în perioada în care acestea nu pot să-și desfășoare activitatea din cauza restricțiilor impuse de autorități, prorogarea pentru anul 2022 a ratelor bancare plătite de firme pentru susținerea afacerilor în derulare, granturi de până la 500.000 de euro pentru firmele care investesc în industria alimentară, simplificarea programului IMM Invest și extinderea acestuia la mai multe domenii economice, precum și redeschiderea unităților HoReCa în zonele unde nu există focare de Covid.

Tags: pro romania  sistem  sanatate  program  economic  anticriza  
1254 vizite
Distribuie pe