Locale Altele
Marti, 5 Iulie 2022
Marti, 5 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pro România la final de campanie electorală: ”Suntem alternativa pentru sătmărenii care s-au săturat de blaturile partidelor mari”!
Florin Răchitan  - Joi, 3 Decembrie 2020

Candidații Pro România Satu Mare pentru Senat și Camera Deputaților, Adrian Ștef, respectiv Octavian Petric, au susținut joi ultima conferință de presă înainte de alegerile parlamentare, după o campanie electorală în care au fost, probabil, cei mai activi și mai vizibili politicieni din județ.

Ei le-au mulțumit sătmărenilor pentru feedback-ul pozitiv pe care l-au primit în timpul vizitelor electortale din localitățile județului, ceea ce îi determină să fie optimiști cu privire la rezultatul scrutinului de duminică.

Pentru a-și întări speranțele, ei au amintit și de cele mai noi sondaje de opinie realizate la nivel național de firmele specializate, care clasează într-o poziție foarte favorabilă partidul lui Victor Ponta, acesta având șanse să decidă componența viitorului guvern, în urma unei alianțe pentru fomarea majorității politice.

Octavian Petric a subliniat, însă, că își vor oferi sprijinul doar unui guvern care va prelua de la bun început în programul său pe următorii patru ani principalele puncte care se regăsesc în programul Pro România:

  1. Venitul minim garantat fiecărui român în timpul crizei generate de pandemia Covid;
  2. Sprijin financiar pentru IMM-urile cele mai afectate de criza economică, special pentru cele din domeniiul HoReCa;
  3. Redeschiderea școlilor în condiții de siguranță;
  4. Testarea în masă, gratuit, a întregii populații, aceasta fiind considerată singura strategie eficientă în lupta împotriva Covid, nu carantinarea abuzivă.

De-alttfel, Pro România a cerut mereu insistent renunțarrea la carantină și începerea testării în masă a populației, considerând că și recenta ridicare a carantinei în municipiul Satu Mare și alte orașe din țară face parte doar dintr-o strategie cinică a actualilor guvernanți, care nu prea aveau cum altfel să păcălească electoratul să meargă la vot, fiindcă pe declarațiile ce trebuiau completate pentru deplasarea în afara domiciliului nici măcar nu era trecută vreo rubrică ce trebuia bifată pentru a putea oamenii să ajungă în secțiile de votare.

”Așa cum am prevăzut, au profitat de minivacanța de Ziua Națională pentru a face cât mai puține teste, reducând astfel, din pix, numărul de infectări, pentru a le da alegătorilor un fals sentiment de siguranță. Dacă făceau câte 50.000 de testări zilnic în toată țara, așa cum au promis inițial, acum era dezastru în statistici și ar fi trebuit să amâne alegerile, ceea ce ar fi fost dezastru pentru ei” – a opinat Adrian Ștef.

Candidații sătmăreni ai Pro România și-au exprimat dezamăgirea și față de felul în care autoritățile locale au organizat manifestările de Ziua Națională, subliniind că întreaga bătaie de joc a fost cauzată de blatul dintre partidele mari la nivel local, în timp ce reprezentanții Pro România sunt singurii care se străduiesc să facă opoziție și să constituie o alternativă reală în preferințele electorale ale sătmărenilor.

În mesajul de la finalul campaniei electorale, cei doi lideri locali ai Pro România i-au îndemnat pe sătmăreni să aleagă oameni cu experiență vastă atât în administrația județeană, cât și în Parlament, de numele cărora se leagă cele mai mari investiții publice din județul Satu Mare din ultimii 30 de ani, adică Adrian Ștef și Octavian Petric.

Tags: final  campanie  electorala  pro romania  
1261 vizite
Distribuie pe