Locale Altele
Luni, 20 Mai 2024
Luni, 20 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Grofii și-au găsit nașul!
Florin Răchitan  - Miercuri, 30 Decembrie 2020

Când toată lumea pregătea cociuniele pentru Revelionul de pandemie, deputatul PSD de Satu Mare, Radu Cristescu, a convocat miercuri o conferință de presă în care a dat de pământ cu alianța ce se prefigurează la conducerea județului, cu grofi cu tot, cum demult nu ne-a mai fost dat să auzim de la un politician sătmărean.

În stilul său caractersitic, cu care s-a impus și în campania electorală, Radu Cristescu a criticat alegerea, la înțelegere cu UDMR, a celor doi liberali, Ioan Rus și Cristian Beșeni, în funcțiile de vicepreședinți ai Consiliului Județean, prilej să-l atace direct pe președintele acestei instituții, Pataki Csaba.

”Domnule Pataki, știu că vă place să spuneți că politica e o kurvă, dar dumneavoastră sunteți chiar șeful bordelului” – i s-a adresat Radu Cristescu prin transmisiunea Live pe Facebook. El consideră că Patakki Csaba și-a bătut joc de voturile românilor sătmăreni, în condițiile în care PSD a fost a doua forță politică în județ la ultimele alegeri, după UDMR.

El a lăsat să se înțeleagă că repunerea lui Ioan Rus în postul de vicepreședinte al Consiliului Județean ar fi o răsplată pentru presupusele comisioane pe care acesta le-ar fi împărțit ”la cine trebuie” din suma încasată de omul de afaceri negreștean George Moiș în urma achiziției proprietății sale, mall-ul Ankora, pentru noul sediu al Bibliotecii Județene.

De-altfel, i-a acuzat pe ambii lideri ai UDMR de la nivel județean, Pataki Csaba, respectiv Kereskenyi Gabor, că ar fi negociat la o cramă din Halmeu comisioane încasate de la Budapesta și pentru alte afaceri imobiliare perfectate în mandatul trecut. Chiar i-a invitat pe cei doi lideri UDMR să-l dea în judecată pentru aceste declarații, asigurându-i că ”vor avea o surpriză”.

”Poate ați uitat când veneați cu izmenele în mână la sediul PSD să ne rugați să nu facem coaliție a partidelor românești  înaintea alegerilor locale, ca să puteți să rămâneți în funcțiile pe care le ocupați. Sătmărenii trebuie să știe că noi am refuzat asemenea negocieri, dar se pare că primarul și președintele Consiliului Județean au găsit înțelegere la PNL. Le promit că în 2024 nu va mai ține figura,  iar ei nu vor mai rămâne în posturile respective și să se bucure dacă vor rămâne în libertate! În calitate de deputat, îi voi ajuta pe sătmăreni să scape de acești impostori politici, vânzători de județ” – a punctat Radu Cristescu.

El a recunoscut, de asemenea, că situația actuală se datorează și unor colegi de-ai săi din PSD, care ”s-au învățat cu trădarea și mișmașurile politice”, tocmai de aceea, în prima ședință a conducerii Organizației Județene PSD Satu Mare va propune retragerea sprijinului politic pentru consilierul județean Gheorghe Marincaș, sugerându-i acestuia să-și prezinte demisia ”dacă vrea să fie liber”.  

Tags: deputat  psd  radu cristescu  
3923 vizite
Distribuie pe