Locale Altele
Luni, 17 Mai 2021
Luni, 17 Mai 2021
În PSD Satu Mare se ascut cuțitele. Urmează săptămâna decisivă
Florin Răchitan  - Duminica, 4 Aprilie 2021

Imediat după ce a fost achitat în toate dosarele instrumentate de DNA și care l-au scos pe tușa politicii în ultimii ani, fostul lider al PSD Satu Mare, Mircea Govor, a anunțat public că dorește să revină în ring și să preia conducerea organizației județene sătmărene a principalului partid de opoziție.


În mod normal, ar avea cale liberă, în condițiile în care e un secret cunoscut de toată lumea că actualul președinte interimar al organizației județene, careianul Ioan Oneț, este ”omul lui”, la fel cum sunt majoritatea membrilor Biroului Interimar de Conducere, doar că, între timp, lucrurile s-au complicat odată cu revenirea la Satu Mare și alegerea în Parlament a deputatului Radu Cristescu, cel care se anunță a fi contracandidatul lui Mircea Govor pentru postul de președinte.

Dacă inițial toată lumea avea impresia că Radu Cristescu a fost adus de la București tocmai de către Mircea Govor, în ultimele luni situația s-a mai clarificat, în sensul că ambii pretendenți și-au dezvăluit direcțiile politice pe care vor să le urmeze.

Dacă Mircea Govor este cunoscut de mulți ani de zile ca fiind ”partener” nu neapărat dezinteresat al grofilor de la conducerea municipiului și județului și, cu siguranță, se va strădui să reinstituie ”pacea și armonia”, Radu Cristescu a ”explodat” pe scena politică sătmăreană cu un discurs și un stil neobișnuit pentru acest Kosovo al Ardealului, care i-a șocat nu numai pe grofi, ci și pe mulți colegi din propriul partid, chiar dacă majoritatea acestora ”îi țin pumnii” în secret. Avantajul lui este că pare a avea susținere din partea conducerii centrale a PSD, nu degeaba este, practic, invitat permanent la toate posturile naționale de televiziune și are acces la documente care provoacă fiori reci pe șira spinării grofilor de provincie.

Lucrurile se vor tranșa, probabil, la finalul săptămânii ce urmează, când la Satu Mare este așteptat însuși președintele PSD la nivel național, Marcel Ciolacu. Până atunci negocierile din sediul de pe strada Ștefan cel Mare se vor desfășura în sunetul cuțitelor lungi care tocmai sunt ascuțite, iar deocamdată nimeni nu poate da nici măcar vreun pronostic pentru rezultatul ce se va anunța, probabil, în week-end.

Tags: batalie  finala  psd  satu mare  
1250 vizite
Distribuie pe