Locale Altele
Vineri, 25 Iunie 2021
Vin, 25 Iun 2021
Organizațiile maghiare au luat grosul banilor publici pentru cultură. Radu Cristescu îi plesnește pe grofi!
Florin Răchitan  - Vineri, 21 Mai 2021

E o practică deja de ani de zile ca sumele rezervate atât în bugetul județului, cât și în cel al municipiului Satu Mare pentru proiecte depuse de diferite organizații neguvernamentale să ajungă în cea mai mare parte la organizații conduse de membrii marcanți sau mai ”discreți” ai UDMR.

Această hemoragie de bani publici este direcționată prin așa-numite ”concursuri de proiecte”, ale căror rezultate se cam știu dinainte. Așa s-a întâmplat și zilele trecute, când Centrul Cultural G.M. Zamfirescu a dat publicității rezultalele celui mai recent concurs de acest fel, ai cărui mari câștigători sunt, bineînțeles, organizațiile cu denumiri maghiare.

De remarcat că aproape jumătate din suma totală de 200.000 de lei ajunge la Fundația Identitas pentru organizarea, după un an de pauză din cauza pandemiei, a unei noi ediții a Zilelor Culturale Partium.

Deputatul PSD de Satu Mare, Radu Cristescu, este singurul politician local care a avut o reacție la această situație, în stilul său caracteristic. Publicăm integral postarea sa:

Neo-grofii sătmăreni din UDMR pun gheara honvezească și pe banii publici pentru cultură!

Maghiarizarea Sătmarului continuă cu faza "pe cultură"! Azi, noii grofi sătmăreni au alocat 80% din banii destinați culturii pentru asociații maghiare, respectiv pentru evenimente cu iz naționalist extremist maghiar, din punctul de vedere al multor români din Satu Mare.

E un iz honvezesc care începe să pută! Din nou este încălcat flagrant principiul proporționalității etnice, ca și în cazul reprezentarii în administrația locală. Din pacate: felicitări Kereskenyi, Butka& Company!

Din cauza dezbinării noastre, a românilor sătmăreni, acești grofi udemeriști parșivi și toxici au pus mâna pe toată puterea locală, pe toate funcțiile publice și pe bugetul adunat din banii noștri.

Cât timp vom mai răbda bătaia de joc a acestor prădători nesimțiți, care se cred, ca și strămoșii lor, stăpânii noștri ?!

Deșteaptă-te, române !

1640 vizite
Distribuie pe