Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Deputatul Radu Cristescu acuză Primăria Satu Mare că pregătește un tun uriaș cu licitația pentru salubrizare
Florin Răchitan  - Joi, 16 Decembrie 2021

Așa cum am atras atenția încă din toamnă, Primăria Satu Mare pregătește cel mai mare tun cu licitația pentru salubrizarea municipiului-reședință de județ, după ce a dat chix cu licitația anterioară, anulată în instanță, iar orașul are acum doar servicii temporare de salubrizare.

Subiectul a fost prezentat pe larg într-o conferință de presă susținută joi de deputatul PSD de Satu Mare, Radu Cristescu, în condițiile în care problema este mai de actualitate ca oricând, grofii pregătind ”pe șestache” licitația în prima jumătate a lunii ianuarie 2022.

Cât de ”cu dedicație” este licitația pentru un contract în valoare de aproape 75 milioane de euro pe următorii zece ani se poate constata din felul în care funcționarii sătmăreni au copiat, pur și simplu, caietul de sarcini al unei licitații similare organizate la Odorheiu Secuiesc (evident!!!) și câștigată de aceeași asociere de firme SC AVE Bihor SRL – SC RDE Harghita SRL, care este, de fapt, reprezentanta unei firme din Ungaria cu patroni ”apropiați” de premierul Viktor Orban și care are toate ”șansele” să câștige și la Satu Mare, fiindu-i ”netezită calea” după ce a pierdut prima licitație din urmă cu doi ani.

Prezentând documente doveditoare în conferința de presă, pe care a anunțat că le va preda și organelor abilitate în cercetare penală, deputatul Radu Cristescu a atras atenția asupra faptului că, potrivit situațiilor financiare oficiale, firma bihoreană din asociația ”cu spatele asigurat” la nivel mult mai înalt a înregistrat pierderi semnificative în ultimii trei ani, astfel că e inevitabilă întrebarea cum anume ar putea participa o asemenea firmă la o licitație pentru un contract public de zeci de milioane de euro?

Deputatul sătmărean a declarat că are informații potrivit cărora s-ar fi dat ordin inclusiv de la conducerea Ministerului Mediului, portofoliu ce aparține UDMR-ului, ca inspectorii de mediu să ”nu deranjeze” foarte tare derularea licitațiilor, respectiv a contractelor obținute de această asociere de firme în județele controlate de UDMR, iar eventualele contestații sau probleme de ordin juridic ar fi ”rezolvate” cu ajutorul  președintelui Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, Bogdan Lehel Lorand, respectiv al vicepreședintelui Curții de Apel Oradea, Mirea Gajdo Loreley Emese, judecătoare originară din Satu Mare.

”Știu că la Satu Mare e un fel de dulce frăție, dar atrag atenția organelor abilitate, în special conducerii Inspectoratului Județean de Poliție, că este datoria lor să se autosesizeze în asemenea situații, la fel cum e datoria mea de cetățean format în acest județ și deputat reprezentant al sătmărenilor în Parlamentul României să trag un semnal de alarmă în legătură cu corupția generalizată ce s-a instalat atât la Primărie, cât și la Consiliul Județean Satu Mare” – a punctat Radu Cristescu.  

2202 vizite
Distribuie pe
Mares Stefan
Cristescule , remarca-te cu adevaruri incontestabile , nu cu barfe cu steifuri nationaliste ! Spune lucrurilor pe nume . Iar daca inca ai stofa de delator , atunci ... sa stii ca delatorii securitatii nu aveau voie sa minta !
2021-12-18 12:32:13