Locale Altele
Sambata, 2 Iulie 2022
Sam, 2 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Cozma despre amenda primită de Primăria Satu Mare pentru discriminare: ”Primarul ar trebui să renunțe la aceste excese și practici antiromânești”
Cabinet Parlamentar Adrian Cozma  - Sambata, 16 Aprilie 2022

Un jurist sătmărean a anunțat recent că, după mulți ani de procese, a câștigat definitiv în instanță o acțiune legală împotriva Primăriei Satu Mare, după ce a i-a fost blocat accesul la concursul pentru ocuparea unui post de consilier juridic din cauza faptului că nu cunoaște limba maghiară, cerință impusă obligatoriu la angajare.

Mai mult, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, condus de un etnic maghiar, a și amendat Primăria Satu Mare în această speță, amenda urmând să fie plătită din bugetul local, adică din banii fraerilor contribuabililor.

Juristul a anunțat imediat după obținerea sentinței definitive că nu dorește să se angajeze la Primăria Satu Mare, fiindcă nu poate să lucreze într-o instituție care ”recurge la asemenea practici”, iar demersul său în instanță a avut ca scop doar dovedirea dreptății și descurajarea unor abuzuri similare din partea administrației publice locale.

Avocat de profesie, deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, și-a exprimat opinia în legătură cu această situație, în cadrul unei emisiuni la care a fost invitat la un post local de televiziune.

”Nicio instituție din țară nu poate cere unui candidat la o funcție publică să cunoască altă limbă în afara limbii române. E total în afara legii! Asta arată că unii nu înteleg misiunea lor în administrația locală. Într-o instituție publică din România, angajații trebuie să cunoască limba română și să aibă capacitatea de a explica orice speță pe înțelesul oamenilor. Primarul ar trebui să renunțe la aceste excese și practici antiromânești. Astfel de practici ale primarului provoacă actiuni naționaliste, pe care eu nu mi le doresc. Singurul criteriu care trebuie avut în vedere la angajare este profesionalismul” – a declarat Adrian Cozma.

890 vizite
Distribuie pe