Locale Altele
Marti, 5 Iulie 2022
Marti, 5 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Cozma despre o propunere a USR: Curtea Constituțională are nevoie de profesioniști, nu de vedete Tik-Tok!
Cabinet Parlamentar Adrian Cozma  - Luni, 18 Aprilie 2022

Avocat de profesie, deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, și-a exprimat opinia în legătură cu scandalul momentului din Justiția românească, propunerea din partea USR de numire a fostului judecător Cristian Dănileț pe un loc vacant de la Curtea Constituțională.

Cunoscut pentru filmulețele ”extravagante” distribuite în draci pe rețelele de socializare de către publicul căruia îi sunt adresate, Cristian Dănileț a fost exclus din magistratură la sfârșitul anului trecut tocmai din cauza unor asemenea filmulețe, despre care colegii săi au considerat că ”înfățișează o conduită prin care se aduce atingere imaginii justiției”.

Acum, după ce multă lume a intuit dintotdeauna simpatiile politice ale fostului judecător, chiar dacă exprimarea acestora este interzisă prin lege în cazul magistraților, în sfârșit s-au clarificat lucrurile prin decizia USR de susținere a candidaturii lui Cristian Dănileț pe un post de la Curtea Constituțională, după ce acesta s-a ”autopropus”, practic, tot într-o postare de Facebook, prezentând calculele politice în acest sens, după ce în toată cariera sa a pretins că luptă pentru depolitizarea Justiției :)))))))

”E cel puţin interesant ca un partid care pretinde că luptă pentru o justiţie dreaptă, să propună la Curtea Constituţională o persoană care a fost exclusă din magistratură. În fapt, e trist că justiţia e utilizată ca un câmp de luptă.

Indiferent ce opțiuni avem, Consiliul Suprem al Magistraturii, care e format din magistrați, a luat o decizie. Chiar dacă n-ar avea dreptate, de ce să propunem o persoană controversată, când România are mii de profesioniști în domeniu?

Justiția nu stă într-o mână de oameni sau vedete media, Facebook sau Tik Tok. Justiția românească e formată dintr-un corp mare, cu foarte mulți profesioniști, care își fac treaba zilnic. USR aruncă doar petarde, pentru a-și menține și a-și atrage un electorat radical, dar neinformat totodată. Neinformat în sensul a ceea ce am subliniat.

Justiția noastră are mii de profesioniști. Ei sunt peste tot. În tribunale, în Curțile de Apel, la judecătorii, în breasla avocaților. Avem conducători ai barourilor din fiecare județ și case de avocatură de prestigiu, unde lucrează persoane care nu fac filme pe Tik Tok, dar își fac meseria în instanțe. Ei merită promovați și susținuți” – a declarat Adrian Cozma.

552 vizite
Distribuie pe