Locale Altele
Sambata, 2 Iulie 2022
Sam, 2 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Cozma cere demiterea ministrului Tanczos Barna după incidentul naționalist de la Campionatul Mondial de Hochei
Cabinet Parlamentar Adrian Cozma  - Marti, 10 Mai 2022

Deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, solicită public premierului Nicolae Ciucă să facă demersurile necesare pentru demiterea lui Tanczos Barna din funcția de ministru al Mediului, după incidentul la care a participat la Campionatul Mondial de Hochei din Slovenia.

Acesta a asistat din tribune, înconjurat de membrii galeriei maghiare, la meciul dintre naționalele Ungariei și României, pierdut de aceștia din urmă, la fel cum au pierdut toate meciurile de la acest campionat și au retrogradat în grupa valorică inferioară.

După meciul de pomină, jucătorii echipei maghiare au cântat Imnul Secuilor împreună cu galeria din tribună și majoritatea jucătorilor din echipa României, secui de origine.

Trei dintre componenții selecționatei românești, care nu sunt secui, au refuzat să participe la acest moment și s-au retras pe teren, în spatele coechipierilor lor.

Publicăm integral luarea de poziție a deputatului sătmărean Adrian Cozma:

INADMISIBIL!

Am rămas consternat și sunt revoltat de ceea ce s-a întâmplat în Slovenia la Campionatul Mondial de Hochei.

România a fost umilită și de jucătorii care au cântat imnul Ținutului Secuiesc și de ministrul Tanczos Barna, care s-a pus la peluza galeriei Ungariei și a girat acest comportament nedemn și care nu e o întâmplare. Ne aducem aminte de un alt episod, când același Tanczos Barna a refuzat să interzică imnul secuiesc la meciurile de hochei pe vremea când era președinte al Federației și care a spus: "Vom cânta și de acum înainte".

Este incalificabil gestul de ieri și măsurile pe care trebuie să le luăm trebuie să fie ferme și imediate. Cer premierului demiterea ministrului Tanczos Barna din funcția de ministru. Simbolurile țării sunt sfinte pentru orice român de orice etnie. Cine nu respectă simbolurile țării nu poate face parte din Guvernul României!

810 vizite
Distribuie pe