Locale Altele
Miercuri, 30 Noiembrie 2022
Mie, 30 Nov 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Cozma despre suspiciunile de avantajare a unei companii aeriene maghiare în scandalul Blue Air
Florin Răchitan  - Miercuri, 7 Septembrie 2022

Scandalul declanșat de blocarea neanunțată a conturilor bancare ale celei mai mari companii aeriene private românești, Blue Air, a afectat mii de pasageri blocați atât pe Aeroportul Otopeni, cât și pe diferite aeroporturi din străinătate, pentru care Guvernul de la București trimite avioane Tarom să-i aducă acasă.

Potrivit unui comunicat transmis ieri seara de ministrul Mediului, Tanczos Barna, conturile companiei aeriene ar fi fost blocate din cauza unei datorii pe care o are aceasta față de Administrația Fondului de Mediu, instituție aflată în subordinea ministerului.

Tot ministrul susține că blocarea conturilor nu ar trebui să afecteze activitatea companiei (?!?) și că aceasta ar trebui să reia imediat zborurile.

Invitat să intervină telefonic în cadrul unei emisiuni la un post național de televiziune, deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, a arătat cât de nerealistă este această ultimă afirmație a ministrului, în condițiile în care compania, având conturile blocate, nu mai are posibilitatea să-și alimenteze avioanele cu combustibil sau să plătească taxele specifice pe aeroporturile de pe care operează zborurile.

El îl acuză pe ministrul Tanczos Barna cel puțin de incompetență și îi cere demisia, în condițiile în care procedura de executare silită inițiată de Administrația Fondului de Mediu a demarat în urmă cu 4 luni, dar nici un reprezentant al Ministerului Mediului nu i-a avertizat în timp util pe clienții companiei Blue Air de iminența blocării conturilor, astfel că mii de oameni nevinovați au căzut victime colaterale ale conflictului financiar dintre companie și minister.

Mai mult, Adrian Cozma a comentat și suspiciunile cu privire la faptul că ministrul UDMR-ist ar profita de această situație pentru ”a face jocurile” unei companii aeriene maghiare interesate să preia, eventual, unele curse operate acum de Blue Air la nivel european.
985 vizite
Distribuie pe