Locale Altele
Miercuri, 30 Noiembrie 2022
Mie, 30 Nov 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Cozma anunță că vin banii pentru terenurile expropriate pe traseul șoselei de centură a municipiului Satu Mare
Cabinet Parlamentar Adrian Cozma  - Miercuri, 21 Septembrie 2022

Calvarul sutelor de proprietari ale căror terenuri au fost expropriate pentru construirea șoselei de centură a municipiului Satu Mare pare să se apropie de final, datorită demersurilor făcute de deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma.

Potrivit Hotărârii Guvernului României, adoptată în data de 20 septembrie, s-a alocat suplimentar suma de 5 milioane lei, dedicată despăgubirilor proprietarilor terenurilor care au fost ocupate de actuala centură de ocolire.

Banii alocați de Guvernul Ciucă vor ajunge în termen de 30 de zile în conturile Trezoreriei, iar mai apoi, mai departe, în conturile sătmărenilor. Este vorba de peste 450 de familii a căror așteptare va lua sfârșit, imediat după ultima procedură care aparține celor de la Oficiul de Cadastru.

”Încheiem astfel un ciclu și un capitol important din istoria municipiului și a județului Satu Mare, un capitol care a însemnat dezvoltarea noastră ca și comunitate. A fost un proiect care poate nu s-a derulat așa rapid cum ne-am fi dorit, dar a ajuns la final și este un plus enorm pentru oraș. Curând, se va finaliza și ultima parte a acestui proiect, respectiv plata despăgubirilor.

Mă bucur că situația despăgubirilor terenurilor de la centura de ocolire a municipiului Satu Mare se apropie de final, după o perioadă lungă de așteptare a cetățenilor și de nepăsare a celor care trebuiau să se ocupe de acest aspect cu mult timp în urmă.

Eforturile depuse pentru finalizarea centurii le-am continuat cu cererile repetate pe care le-am înaintat colegilor mei din Guvern pentru alocarea banilor aferenți despăgubirilor, iar toate s-au concretizat. Prin decizia Guvernului, banii sunt mai aproape de cei care-i merită. Mă voi asigura că instituțiile statului care mai au atribuții în ultima etapă înainte de distribuirea banilor să își facă treaba prompt și să scurteze pe cât posibil așteptarea.

Consider că acesta este scopul nostru, al aleșilor care reprezentăm județul Satu Mare, să depunem eforturi în interesul și pentru binele sătmărenilor. Guvernul Ciucă își respectă promisiunea de a fi aproape de cetățeni și de nevoile lor, această alocare, amânată inexplicabil până acum, fiind o dovadă în acest sens” - a transmis Adrian Cozma.

1252 vizite
Distribuie pe