Locale Altele
Marti, 28 Septembrie 2021
Marti, 28 Sept 2021
PNL Satu Mare propune un proiect de dezvoltare turistică a zonei Oaşului
Lorena Georgi  - Duminica, 21 Septembrie 2008

Liberalii sătmăreni propun dezvoltarea turistică a zonei Oaşului, cu bani obţinuţi prin Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală.
 
Vicepreşedintele PNL Satu Mare, Ionuţ Rus, a declarat azi, în cadrul unei conferinţe de presă că primăriile din Vama, Certeze, Bixad, Cămărzana, Târşolţ, Turţ, Gherţa Mică şi Tarna Mare s-au declarat interesate de acest proiect, urmând să fie consultate şi cele din Batarci şi Călineşti Oaş. Fiecare primărie va trebui să-şi identifice potenţialul turistic şi să acceseze fonduri structurale pentru dezvoltarea zonei.

Valoarea fiecărui proiect la care subscriu Consiilie Locale din comunele menţionate este de maxim 200.000 de euro, pe o perioadă de până la trei ani fiscali. Banii vor fi folosiţi pentru dezvoltarea infrastructurii, mai exact pentru crearea de centre de informare turistică şi promovarea zonelor turistice  prin site-uri, pliante şi cd-uri.

La conferinţa de presă de astăzi au participat consilierul primului ministru pe probleme de fonduri structurale, Nicolae Rotileanu, ministrul pentru IMM-uri, Ovidiu Silaghi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef şi vicepreşedintele PNL Satu Mare, Ionuţ Rus. Consilierul primului ministru, Nicolae Rotileanu, a anunţat că pe data de 4 sau 5 octombrie, la Satu Mare va veni Anastasios Bugas, şeful Departamentului de Politică Regională pentru România din cadrul Comisiei Europene, căruia îi va fi prezentat potenţialul turistic din Oaş, în speranţa că fondurile destinate acestuia vor ajunge mai repede. Tot până în octombrie, la Satu Mare se va deschide o filială a Fondului Naţional pentru IMM-uri  şi o filială a EXIM Bank, care vor ajuta firmele sătmărene să acceseze  fondurile structurale.

Tags: liberali  proiect  turim  oas  
2634 vizite
Distribuie pe