Locale Altele
Joi, 21 Septembrie 2023
Joi, 21 Sept 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
UDMR Satu Mare îl susţine pe Geoană
Florin Răchitan  - Luni, 30 Noiembrie 2009

Liderii Organizaţiei Judeţene UDMR Satu Mare au organizat luni o conferinţă de presă în cadrul căreia şi-au afirmat susţinerea pentru Mircea Geoană, îndemnându-i pe maghiarii din judeţ să-l voteze pe candidatul PSD.


Preşedintele Organizaţiei Judeţene a UDMR, Csehi Arpad, a insistat asupra ideii că susţinerea lui Mircea Geoană în turul II al alegerilor prezidenţiale este, de fapt, o susţinere indirectă a lui Klaus Johannis, desemnat de PSD şi PNL ca fiind viitorul prim-ministru al României în cazul victoriei lui Mircea Geoană în alegeri.

 

„Este o şansă unică pentru noi să avem în fruntea Guvernului un reprezentant al aliaţilor noştri strategici, Forumul Democrat German, şi, în acelaşi timp, suntem încântaţi că o majoritate parlamentară susţine pentru funcţia de prim-ministru un specialist desemnat doar după criteriul profesionalismului şi fără să se ţină cont de etnie. Este cea mai bună dovadă a faptului că clasa politică românească s-a maturizat şi s-a responsabilizat” – a declarat Csehi Arpad.

 

Primarul Iuliu Ilyes a subliniat ideea că susţinerea lui Mircea Geoană nu este un vot ideologic pentru PSD sau împotriva Partidului Popular European (din care UDMR face parte, împreună cu PD-L). „Este un vot acordat speranţei, în condiţiile în care în cealaltă parte avem doar certitudinea că va continua situaţia actuală, cu conflicte artificiale menite să distragă atenţia oamenilor de la adevăratele probleme ale ţării” – a afirmat Iuliu Ilyes.

 

La rândul lui, viceprimarul Kereskenyi Gabor s-a declarat convins că triunghiul PSD-PNL-UDMR va scoate ţara din criza în care se zbate, iar această alianţă se va baza pe principiul potrivit căruia „cuvântul dat este lege, nu aşa cum ne-a obişnuit PD-L”.

 

Deputatul Erdei D. Istvan a vorbit despre măsurile concrete şi imediate pe care va trebui să le ia noul Guvern Johannis pentru relansarea economiei, printre care se numără menţinerea cotei unice de impozitare, eliminarea impozitului forfetar şi o alcătuire cât mai grabnică a bugetului pe anul viitor.

 

Senatorul Tiberiu Gunthner a tras concluzia zilei: „Nu strică un pic de spirit nemţesc în conducerea ţării, ar fi cazul să se lucreze de acum înainte nemţeşte, nu marinăreşte”.

 

Tags: udmr  sustinere  geoana  
2109 vizite
Distribuie pe