Locale Altele
Miercuri, 12 Iunie 2024
Mie, 12 Iun 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
PNG şi ecologiştii sătmăreni îl susţin pe Băsescu
Sergiu Lenghel  - Luni, 30 Noiembrie 2009

PD-L Satu Mare a semnat luni un protocol la nivel local cu Partidul Noua Generaţie - Creştin Democrat (PNG-CD) şi Partidul Ecologist Român (PER).

 

Liderul democrat-liberal, Ioan Holdiş, a făcut public acest protocol în cadrul unei conferinţe de presă, la care au mai participat Petru Şuta - secretarul general al PNG-CD, respectiv Alexandru Olar - preşedintele PER Satu Mare.

 

Cele două partide îl vor susţine pe Traian Băsescu în turul II, urmând ca detaliile protocolului privind colaborarea pe viitor, atât la nivel local, cât şi la nivel naţional, să fie discutate după data de 6 decembrie.

 

Dacă la ecologişti opţiunea pentru susţinerea lui Băsescu a fost în unanimitate, PNG-iştii au votat în proporţie de 95%. "Din cele 32 de organizaţii locale din judeţ au existat două abţineri. Sâmbătă am convocat Consiliul Judeţean al partidului pentru a cere preşedinţilor şi membrilor punctul lor de vedere. Alături de Satu Mare, şi filialele din Maramureş şi Sălaj au semnat un protocol pentru susţinerea lui Traian Băsescu. Ştim că George Becali are o altă viziune, însă nu poate interveni la nivel local" - a declarat secretarul general al PNG-CD Satu Mare.

 

Deputatul Ioan Holdiş a sărit în apărarea lui Traian Băsescu, făcând referire la scandalul provocat de filmuleţul în care acesta loveşte un copil, catalogându-l drept un "trucaj ieftin, care induce în eroare 22 milioane de români".

 

Întrebat ce părere are despre alianţa creată la nivel local între PSD şi PNL, Holdiş a răspuns metaforic, menţionând faptul că a şi discutat cu liderul PNL, Ovidiu Silaghi, despre acest pact. "Te faci frate cu dracul până treci puntea. Este o alianţă contra naturii. L-am şi întrebat pe Ovidiu, pe care îl ştiu din vremea liceului. Cum te vei duce de mână cu Ciocan şi Valer Marian să-i faci campanie lui Geoană după ce te-a făcut troacă de porci prin ziar? Merg împreună în alianţă, dar nu-şi vorbesc" - a declarat Ioan Holdiş.

 

Cât despre electoratul maghiar şi liberal, acesta crede că majoritatea dintre ei nu vor merge la vot, deoarece nu au o motivaţie, iar cei care vor vota, vor avea liberul consinţământ, fără ca liderii lor să le impună un candidat. "Dacă iese Geoană, ne întoarcem înapoi 20 de ani. Mai bine îmi tai o mână decât să votez un comunist. Cei care au luptat pentru Unire se vor rostogoli... dar pe dreapta, în mormânt" - a spus zâmbind deputatul.

 

Deşi în campania electorală au existat mai multe cazuri în care membri PD-L au fost acuzaţi că îşi cumpără voturile cu mulţi bani, Holdiş a declarat că de când este el la şefia partidului nu a dat nici un ban pentru astfel de ilegalităţi.

Tags: pdl  sustinere  basescu  
2508 vizite
Distribuie pe