Locale Altele
Joi, 16 Septembrie 2021
Joi, 16 Sept 2021
Consilieri locali din Lazuri, daţi afară din PD-L
Sergiu Lenghel  - Marti, 16 Martie 2010

Trei consilieri locali din comuna Lazuri au fost excluşi din PD-L. Conducerea filialei locale spune că foştii aleşi locali nu mai reprezentau interesele partidului, ci doar cele personale, refuzând să participe până şi la şedinţele de partid.

 

În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PD-L Lazuri, Sorin Oşan, i-a prezentat pe noii consilieri locali validaţi vineri, oferind şi unele explicaţii care au dus la aceste demiteri.

 

Marias Istvan, dr. Kovacs Otto şi Robert Magos, acesta din urmă fiind preşedintele clubului de karate Samuraiul, sunt cei trei consilieri locali care au agitat apele în rândul democrat-liberalilor.

Biroul Permanent Judeţean al PD-L a decis pe data de 4 februarie excluderea acestora, principalele motive fiind lipsa de comunicare cu partidul şi neimplicarea lor în problemele comunităţii locale.

 

"Ei spun că au fost daţi afară abuziv, că este un act iresponsabil. Nu este vorba despre nicio discriminare, chiar ne înţelegem bine cu cei din etnia maghiară, mai ales că ei reprezintă 90% din membrii noştri" - a spus Sorin Oşan.

 

Oşan recunoaşte că a semnat chiar el adeziunile acestora la partid în urmă cu doi ani, însă atitudinea lor trebuia sancţionată. Prin urmare, de vinerea trecută, în Consiliul Local din comuna Lazuri cei trei consilieri locali ai PD-L sunt Vasile Dencsak, Leontin Codaţ şi Alexandru Sabo, acesta fiind şi liderul Organizaţiei de Tineret din localitate. Noii consilieri îşi propun ca în mandatul lor să sprijine proiectele iniţiate de primarul din Lazuri referitoare la construcţia unui bloc ANL pentru tineri, a unei săli de sport şi repararea drumurilor.

Tags: pdl  lazuri  consilieri  
2242 vizite
Distribuie pe