Locale Altele
Sambata, 2 Iulie 2022
Sam, 2 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sami Ţânţaş se retrage
Sergiu Lenghel  - Miercuri, 14 Iulie 2010

La fel ca în restul judeţelor şi la Satu Mare „iese din schemă” un subprefect. În şedinţa de Guvern de miercuri s-au aprobat proiectele de hotărâre privind eliberarea din funcţie a subprefecţilor, aceasta fiind una din măsurile luate pentru reducerea cheltuielilor bugetare.

 

Deşi oficial nu a fost anunţat că el va fi cel care va pleca din Palatul Administrativ, actualul subprefect Samuel Ţânţaş a dat de înţeles că este cel luat în vizor. Surprizele nu se opresc însă aici.

Contactat telefonic, fiul multimiliardarului negreştean Vasile Ţânţaş a aruncat "bomba": acesta nu mai vrea să aibă de-a face cu politica şi se întoarce acolo de unde a plecat, adică în domeniul afacerilor.

 

"Decizia de a pleca o văd una normală, în condiţiile în care PD-L şi UDMR sunt cele două partide care guvernează la nivel naţional. Mă retrag din politică, nu mai vreau să ocup nicio funcţie" - a spus Samuel Ţânţaş. Acesta susţine că nu exclude să revină ca preşedinte al Consiliului de Administraţie la SC Dacia SA. O altă variantă ar fi cealaltă firmă patronată de familia Ţânţaş, respectiv Beny-Alex.

 

Cert este că subprefectul nu mai doreşte să aibă o ascensiune pe plan politic, debutul său lăsând loc de interpretări la vremea respectivă, când şi-a retras în ultimul moment candidatura la alegerile parlamentare în Colegiul Oaş.

 

După ce a ocupat şefia PD-L în oraşul Negreşti-Oaş, Sami Ţânţaş a devenit apolitic odată ce a intrat în administraţia publică. A fost un timp director de Cancelarie al prefectului Radu Giurca, iar în data de 10 mai 2010 a fost instalat ca subprefect. Celălalt subprefect, Pataki Csaba, a fost propus de UDMR, astfel că la Satu Mare configuraţia politică va rămâne „echilibrată”, cu un prefect din partea partidului "portocaliu" şi un subprefect din partea partenerilor aflaţi la guvernare.

4260 vizite
Distribuie pe