Locale Altele
Miercuri, 20 Octombrie 2021
Mie, 20 Oct 2021
Adrian Cozma este noul preşedinte al Tineretului PD-L Satu Mare
Florin Răchitan  - Sambata, 22 Ianuarie 2011

Un avocat de 24 de ani, Adrian Cozma, a fost ales preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Tineret a Partidului Democrat-Liberal Satu Mare, în urma conferinţei ce s-a desfăşurat sâmbătă la Filarmonica „Dinu Lipatti” cu participarea delegaţilor tuturor organizaţiilor locale din judeţ.


 

El a fost, de-altfel, singurul candidat pentru acest post, rămas liber după ce a expirat interimatul lui Florin Gal, care l-a înlocuit în urmă cu un an pe demisionarul Vasile Lup. Cu toate că unii se aşteptau la mici incidente provocate de cel care tocmai preda ştafeta la conducerea Organizaţiei de Tineret, alegerile s-au desfăşurat într-o linişte şi disciplină chiar surprinzătoare, având în vedere faptul că sala era plină de tineri mai mult sau mai puţin cuminţi.
 

 

Au circulat zvonuri şi despre o posibilă prezenţă la lucrările conferinţei a lui Honorius Prigoană, dar participanţii au trebuit să se „mulţumească” doar cu reprezentanţii organizaţiilor de tineret ale PDL din judeţele limitrofe, Bihor şi Maramureş, alături de unii „seniori” PDL-işti sătmăreni, la masa prezidiului ocupându-şi locul şi deputatul Ioan Holdiş.
 

 

În deschiderea conferinţei au luat cuvântul invitaţii din partea celorlalte partide de pe scena politică sătmăreană, respectiv Adrian Pop de la PNL, Nagy Szabolcs de la UDMR şi Ştefan Ressler de la Forumul Democrat German, marele absent fiind, aşa cum era oarecum de aşteptat, reprezentantul PSD. Toţi invitaţii i-au salutat pe participanţii la conferinţă şi i-au asigurat de cele mai bune intenţii de colaborare, chiar dacă unii sunt în prezent adversari politici, iar alţii aliaţi.
 

 

Au vorbit apoi câţiva „seniori” din partid. Secretarul general al PD-L Satu Mare, Sorin Ghilea, a tras un „semnal de alarmă”, citind concluziile unui studiu al Fundaţiei „Konrad Adenauer”, potrivit căruia tinerii din România sunt „lecuiţi” de politică şi asociază acest termen cu lupta pentru putere, scandalurile şi grupurile de interese. El şi-a exprimat, totuşi, speranţa că noile generaţii nu se vor remarca prin neimplicare politică, tocmai organizaţiile de tineret ale partidelor având rolul de a-i activa pe cei care se simt acum dezamăgiţi de felul cum funcţionează societatea.


 

Continuând oarecum această idee, fostul candidat PD-L la Primăria Satu Mare, Claudiu Ardelean, a făcut nişte previziuni sumbre, lăsând să se înţeleagă faptul că pentru tinerii PDL-işti va urma o perioadă mai grea, odată cu pierderea guvernării peste nici doi ani, dar i-a îndemnat să rămână în partid pentru a da dovadă de demnitate şi pentru a fi respectaţi şi de adversarii politici.

 

Raportul preşedintelui interimar Florin Gal despre activităţile pe care le-a organizat în cursul anului 2010 a cuprins momente frumoase ori haioase, precum împărţirea de mărţişoare şi flori în luna martie, căsătorii de o zi de Valentine’s Day sau vizita la Bucureşti, la derby-ul Steaua – Dinamo.
 

 

Cea mai tare chestie pe care a spus-o a fost referirea la şirul de interviuri pe care le-au făcut tinerii PDL-işti sătmăreni cu „personalităţi” ale partidului, gen Nutzi sau Roberta, dar aceste interviuri încă nu au fost publicate, deoarece Organizaţia de Tineret încă nu are broşura proprie pe care dorea s-o editeze Florin Gal.

 

În finalul discursului său, acesta a declarat, mai în glumă mai în serios, că „dacă ar fi candidat din nou la şefia Organizaţiei de Tineret, ar fi câştigat”, apoi şi-a luat rămas bun de la cei pe care i-a condus până acum: „Ne vedem în organizaţia de seniori”!


 

Cu un discurs în stil american, dar presărat cu temele repetate mereu de şefii „de la centru” ai partidului („Acesta este cel mai bun guvern din ultimii 20 de ani”, „Nu avem televiziune proprie, de-aia avem imagine proastă” etc.) candidatul pentru noul mandat de preşedinte al Organizaţiei de Tineret a PD-L Satu Mare, Adrian Cozma, absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Juridice „Dimitrie Cantemir” din Cluj şi avocat în Baroul Satu Mare, a schiţat în linii mari priorităţile pe care şi le-a fixat pentru viitor.

 

Acestea sunt atragerea tinerilor în organizaţiile locale ale PD-L şi îmbunătăţirea comunicării atât între membrii de partid, cât şi cu mass-media şi populaţia. El a stârnit ropotele de aplauze ale audienţei în momentul în care l-a parafrazat pe John Fitzgerald Kennedy: „Nu ţara trebuie să facă ceva pentru noi, ci noi trebuie să facem totul pentru ţară”!

 

Cu asemenea atitudine nu e de mirare că Adrian Cozma visează cu ochii deschişi la câştigarea Primăriei şi a conducerii Consiliului Judeţean după alegerile locale din 2012, luându-şi angajamentul să-i mobilizeze pe tineri pentru viitoarea campanie electorală.

 

A urmat apoi votarea, desfăşurată cu discreţie şi disciplină, într-o linişte desăvârşită, în timp ce pe podium îşi prezentau programele şi candidaţii pentru posturile de vicepreşedinţi, respectiv secretar general.
 

 

Adrian Cozma a primit marea majoritate a voturilor delegaţilor, doar 34 dintre cei 175 prezenţi votând împotriva lui. El va fi ajutat de doi prim-vicepreşedinţi, Radu Nicoară şi Ioan Sarca, de secretarul general Valentina Sârbu şi 15 vicepreşedinţi.

 

Dorindu-i succes noului preşedinte Adrian Cozma, nu ne putem abţine să nu-i facem o dedicaţie specială, necăjindu-l amical pentru a-i testa capacităţile de comunicare pe care le consideră prioritare în mandatul său. Ştim că îl enervează următoarea piesă, aşa că…
3273 vizite
Distribuie pe