Locale Altele
Sambata, 28 Ianuarie 2023
Sam, 28 Ian 2023
Liberalii nu cred în calculele Florisal
Florin Răchitan  - Luni, 31 Ianuarie 2011

Imediat după şedinţa de pomină a Consiliului Local de luni, doi membri marcanţi ai PNL Satu Mare, preşedintele Organizaţiei Municipale, Adrian Ştef, şi consilierul local Răzvan Boldor, au convocat o conferinţă de presă la sediul partidului pentru a-şi susţine punctul de vedere în legătură cu noile tarife de salubrizare pe care le vor plăti sătmărenii în anul 2011.

 

După cum am anunţat, consilierii liberali au votat împotriva noilor tarife, justificându-şi decizia prin unele diferenţe uriaşe între cantităţile de deşeuri prognozate pe anul 2011, în baza cărora Florisal a stabilit noile tarife, şi cele produse efectiv în ultimele luni ale anului trecut în municipiul Satu Mare.

 

Obiecţiile liberalilor au fost prezentate în detaliu de Adrian Ştef, care, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, are informaţii concrete şi despre cantităţile de deşeuri transportate zilnic de Florisal la groapa de gunoi a judeţului.

 

Astfel, potrivit declaraţiilor celor doi liberali, Florisal şi-a fundamentat calculele privind noile tarife de salubrizare făcând referire la o Hotărâre de Guvern privind strategia naţională de gestionare a deşeurilor, care stabileşte o cantitate medie de 1,04 kg de deşeuri pe care le produce în fiecare zi un cetăţean din mediul urban. Transformată în metri cubi, această cantitate de deşeuri ajunge la 2,42 mc/an/persoană.

 

Se pare că Florisal a calculat tarifele de salubrizare pe care le plăteşte fiecare sătmărean bazându-se pe această cantitate medie, făcând referire la aceasta şi într-un act adiţional din aprilie 2008 la contractul pe care l-a semnat cu Primăria Satu Mare.

 

Numa’ că….


În raportul pe care Florisal l-a înaintat Agenţiei pentru protecţia Mediului apar următoarele cantităţi de deşeuri pe care firma de salubrizare susţine că le-a colectat în cursul anului 2010 din municipiul Satu Mare şi din alte câteva localităţi în care desfăşoară această activitate:

August - 40.666 mc
Septembrie - 31.363 mc
Octombrie - 30.851 mc
Noiembrie - 29.556 mc
Decembrie - 24.941 mc 

Faţă de aceste cifre, din informarea trimisă de Serviciul de Administrare a Sistemului Integrat de Deşeuri rezultă că la groapa ecologică de la Doba s-au depus următoarele cantităţi de deşeuri din maşinile Florisal:

August - 4.538 mc
Septembrie - 6.296 mc
Octombrie - 6.166 mc
Noiembrie - 7.444 mc
Decembrie - 7.154 mc

 

Liberalii se întreabă oare de unde apare această diferenţă mare, pe care o plătesc tot sătmărenii?

2637 vizite
Distribuie pe