Locale Altele
Joi, 16 Septembrie 2021
Joi, 16 Sept 2021
USL protestează împotriva schimbării directorilor de şcoli
Florin Răchitan  - Vineri, 9 Septembrie 2011

Reprezentanţii Comisiei de Învăţământ al Partidului Naţional Liberal Satu Mare, fostul inspector şcolar general adjunct Vlaicu Popescu şi academicianul Virgil Enătescu, au susţinut vineri, împreună cu doi directori de şcoli recent schimbaţi din funcţie, o conferinţă de presă în care au adus acuzaţii Puterii pentru ceea ce au numit „colapsul învăţământului sătmărean”.


 

Ei au vorbit în numele Uniunii Social-Liberale, precizând că şi colegii de la Partidul Social-Democrat susţin punctul lor de vedere.

 

Vlaicu Popescu a atras atenţia că la sesiunile din anul acesta ale Bacalaureatului şi ale examenelor de titularizare pentru profesori s-au înregistrat cele mai slabe rezultate din ultimul deceniu, iar în sistemul de învăţământ sătmărean este o degringoladă totală din cauza „mazilirii” multor inspectori de specialitate şi a schimbărilor abuzive, pe criterii politice, ale directorilor de şcoli din tot judeţul.

 

„Sunt numite la conducerea şcolilor persoane care nu au nici un fel de pregătire sau experienţă şi s-a ajuns la situaţii hilare, ca de exemplu refacerea vechii formaţii de muzicanţi de la fostul Hotel Dacia la conducerea unei asemenea instituţii” – a declarat Vlaicu Popescu.

 

"În prag de început de nou an şcolar, la multe şcoli încă nu sunt definitivate orarele şi sunt foarte multe posturi neocupate de cadre didactice” – a adăugat fostul inspector şcolar general adjunct.

 

În ceea ce priveşte schimbările de directori, considerate abuzive de către reprezentanţii USL, fostul director al Grupului Şcolar „Ioniţă G. Andron” din Negreşti-Oaş, Mihai Miclăuş, a precizat că mandatul său a expirat în 24 mai, dar a fost prelungit printr-o dispoziţie venită de la Inspectoratul Şcolar Judeţean până în 31 august.

 

Între timp, în 22 august, Inspectoratul Şcolar a numit un nou director în fruntea grupului şcolar din Negreşti, dar această decizie a fost comunicată oficial abia în 5 septembrie, „pentru a nu perturba desfăşurarea celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului”.

 

În acel moment, corpul profesoral s-a solidarizat cu directorul demis, câţiva dintre ei chiar au organizat un protest în faţa Inspectoratului Şcolar Judeţean, iar directorul adjunct Viorica Lohan şi-a dat demisia, în semn de protest.

3025 vizite
Distribuie pe