Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Senatorul Gunthner vrea sală polivalentă de la Nutzi
Birou parlamentar Gunthner Tiberiu  - Miercuri, 5 Octombrie 2011

Senatorul UDMR de Satu Mare, Tiberiu Gunthner, a depus luni o interpelare în Senat către ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, având ca obiect “Construcţia unei săli polivalente în municipiul Satu Mare”.

 

Senatorul sătmărean a depus interpelarea în speranţa că o va sensibiliza pe Elena Udrea pentru a include municipiul Satu Mare în programul “Săli polivalente”, care ar urma să fie derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, prin Compania Naţională de Investiţii.

 

“Municipiul Satu Mare este singura reşedinţă de judeţ care nu deţine o sală polivalentă, deşi aici există o intensă activitate sportivă şi culturală.

Amintesc doar că echipa feminină de baschet este vicecampioană naţională, iar echipa de handbal masculin evoluează cu succes în Liga Naţională, ambele fiind obligate să evolueze în condiţii improprii în sala Liceului cu Program Sportiv Satu Mare.

 

Municipiul Satu Mare este cel mai mare oraş din ţară care nu are nici sală polivalentă, nici piscină olimpică, nici patinoar acoperit. De circa 40 de ani încearcă sătmărenii fără succes să-şi construiască o sală polivalentă”, se arată în interpelarea senatorului Tiberiu Gunthner.

 

Senatorul sătmărean spune că a formulat interpelarea după ce s-a consultat cu viceprimarul Gabor Kereskenyi şi cu personalităţi din lumea sportului sătmărean. Tiberiu Gunthner doreşte astfel să afle dacă programul “Săli polivalente” este doar o poveste sau ministerul chiar va aloca bani pentru construcţia acestora.

 

Parlamentarul sătmărean i-a cerut ministrului Elena Udrea să-i comunice dacă municipiul Satu Mare este prins sau mai poate fi cuprins în programul „Săli polivalente”, care ar urma să fie construite din fonduri alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, prin Compania Naţională de Investiţii "C.N.I." - S.A. şi în care din cele trei tipuri de săli ar putea fi încadrat (15.000 de locuri, 10.000 de locuri, respectiv 5.000 de locuri), precum şi localităţile ce vor fi incluse în prima fază a programului.

 

“Municipiul Satu Mare a fost lăsat întotdeauna la finalul listei atunci când s-au finanţat construcţii de săli de sport, localităţi mult mai mici şi fără tradiţie în sport beneficiind de săli polivalente construite în ultimii ani. Nu putem lăsa ca municipiul Satu Mare să piardă şi această ocazie”, a mai afirmat senatorul Tiberiu Gunthner.

2112 vizite
Distribuie pe