Locale Altele
Duminica, 24 Octombrie 2021
Dum, 24 Oct 2021
Senatorul Valer Marian îşi face trust de presă
Florin Răchitan  - Joi, 29 Decembrie 2011

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a Partidului Social-Democrat, senatorul Valer Marian, a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă de sfârşit de an, că doreşte să se „despartă” de Gazeta de Nord-Vest, ziarul pe care l-a condus timp de un deceniu şi căruia i-a influenţat politica editorială şi de când e parlamentar, pentru a-şi face un trust propriu de presă.

 

Senatorul a mărturisit că a luat această decizie pentru „a nu mai face probleme” redacţiei Gazetei de Nord-Vest prin radicalismul atitudinii sale faţă de actuala putere, dar şi pentru că a observat în ultima vreme o diminuare a atitudinii critice a presei faţă de administraţia publică, precum şi o „manelizare” a presei, în special a televiziunilor.

„Presa trebuie să se adreseze oamenilor serioşi, din orice categorie socială ar face parte aceştia, nu cocalarilor” – a punctat Valer Marian.

 

El a declarat că se gândeşte să lanseze în luna ianuarie un portal de ştiri şi o televiziune online, cu ajutorul unor ziarişti din Satu Mare şi Bucureşti specializaţi în investigaţii, dar doreşte să relanseze şi un săptămânal care apărea în urmă cu mai mulţi ani în judeţele din Nord-Vestul ţării.

 

În ceea ce priveşte activitatea politică, senatorul a făcut bilanţul celor trei ani pe care le-a petrecut în Parlament, subliniind faptul că a avut, în medie, câte o iniţiativă legislativă în fiecare lună, a făcut în total 34 de interpelări, a luat cuvântul de 80 de ori la tribuna Senatului şi a primit în audienţe nu mai puţin de 2.000 de cetăţeni.

 

Totuşi, e posibil ca la alegerile de anul viitor să nu mai candideze din nou pentru Senat, preferând o funcţie executivă în administraţia locală, regională sau chiar naţională.

 

La partid şi-a alcătuit deja echipa formată din tineri, care vor organiza campania electorală pentru candidatul PSD la Primăria Satu Mare, Dorel Coica, aflat pe primul loc în sondajele de opinie comandate în ultima vreme atât de PSD sau PNL, cât şi de PD-L.

În perspectiva campaniei, doreşte să facă nişte schimbări la conducerile organizaţiilor locale, dar şi ale celor de tineret sau femei, deoarece „nu am nevoie în jurul meu de oameni fricoşi, plângăcioşi sau cu fiţe”.

 

Reluând „meciurile” pe care le are cu „organele de poliţie politică”, Valer Marian l-a „împuns” din nou pe şeful SRI Satu Mare, Ştefan Coşarcă, atenţionându-l că la Londra, acolo unde studiază fiul său, PSD are cea mai puternică organizaţie a diasporei sătmărene, compusă din vreo 400 de răcşeni, care i-ar putea atrage odrasla în organizaţia de tineret a partidului „pentru a-l aduce pe calea cea bună”.

 

De asemenea, l-a sfătuit pe consilierul prezidenţial pe probleme de securitate, Iulian Fota, ca la următoarele vizite „secrete” pe care le face în crâşmele sătmărene, măcar să înveţe să bea cum se cuvine pălinca, nu să-şi bată joc de ea :)))))

 

Valer Marian le-a promis reprezentanţilor puterii portocalii un mare miting de protest în preajma Bobotezei, la care vor participa şi sindicaliştii din judeţ, amintindu-le tuturor că dacă nu i-a fost frică de comuniştii rusofoni în vara lui 1992 pe frontul din Basarabia şi de fundamentaliştii islamici în vara lui 1994 pe frontul din Bosnia, nu se va speria nici de Coşarcă şi nici de cei care-l controlează.

7282 vizite
Distribuie pe