Locale Altele
Vineri, 19 August 2022
Vin, 19 Aug 2022
Proteste anemice ale Facebookiştilor şi ale Partidului Poporului
Florin Răchitan  - Miercuri, 18 Ianuarie 2012

Pentru miercuri seara, la ora 18, au fost anunţate două mitinguri de protest anti-Băsescu la Satu Mare, iniţiate de grupuri diferite, care însă abia au reuşit să adune împreună vreo 40 de oameni la acţiunile lor.

 

Primii au fost nişte tineri fără simpatii politice evidente, care şi-au făcut apeluri pe Facebook şi au stabilit ca loc de întâlnire scuarul din faţa statuii lui Vasile Lucaciu din parcul central al oraşului.

 

La ora stabilită au fost prezenţi o duzină de tineri, care se cunoşteau unii pe alţii, deci făceau parte din aceeaşi gaşcă. Ei au afişat un banner pe soclul statuii şi au agitat un drapel naţional, scandând lozinci împotriva guvernului şi preşedintelui, profitând de atenţia ziariştilor care, la un moment dat, erau mai mulţi ca protestatarii.

 

Un alt grup, mobilizat de conducerea filialei locale a Partidului Poporului Dan Diaconescu, s-a adunat în faţa statuii Lupoaicei de lângă Muzeul Judeţean.
 


În total au fost vreo 30 de oameni, care, escortaţi de jandarmi, au mărşăluit prin Centrul Vechi până au ajuns în faţa Palatului Administrativ, gol la ora respectivă.
 


Acolo au scandat lozinci antiguvernamentale până s-au plictisit, apoi au plecat acasă.

1949 vizite
Distribuie pe