Locale Altele
Marti, 7 Decembrie 2021
Marti, 7 Dec 2021
Valer Marian îl acuză pe şeful ANAF de afaceri dubioase
Florin Răchitan  - Joi, 12 Aprilie 2012

După ce directorul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar, a trimis la Satu Mare, la începutul acestei săptămâni, trei inspectori cu misiunea de a controla „anumite societăţi de presă şi anumiţi politicieni”, după cum s-a exprimat preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Satu Mare, Valer Marian, senatorul contraatacă printr-o declaraţie de presă în care îl acuză pe şeful ANAF de afaceri dubioase.

 

În materialul prezentat joi într-o conferinţă de presă, Valer Marian arată că o firmă din Arad, Dial-Ton SRL, în care sunt implicaţi ca acţionari soţia şi socrul lui Sorin Blejnar, precum şi un prieten al acestuia, vinde în benzinăriile Lukoil, Rompetrol şi OMV din toată ţara, cartele preplătite pentru reţelele de telefonie mobilă, în special Cosmote, după ce aceste companii petroliere au fost supuse la controale drastice din partea ANAF şi au fost, practic, obligate să încheie contracte păguboase pentru ele, dar care aduc profituri substanţiale apropiaţilor lui Blejnar.

 

Unul dintre punctele de lucru ale societăţii Dial-Ton SRL se află chiar în incinta benzinăriei Lukoil de pe Drumul Botizului din Satu Mare, unde sunt puse în vânzare celebrele cartele pre-pay, la fel ca în alte 11 judeţe din ţară.

 

Senatorul sătmărean a amintit şi de un alt „tun” legat de numele şefului ANAF, prin care Compania Naţională Loteria Română a fost „uşurată” de 6 milioane de euro, bani achitaţi anticipat unei firme care comercializează cartele telefonice cu vânzare foarte slabă, în condiţiile în care companiile Orange, Vodafone sau Cosmote au oferte mai bune pe piaţă.

 

Valer Marian le-a solicitat public inspectorilor ANAF trimişi la Satu Mare de Sorin Blejnar să înceapă controlul la punctul de lucru al firmei şefului lor, pe Drumul Botizului, şi, cu această ocazie le-a sugerat să verifice şi alte afaceri dubioase girate de lideri locali ai PD-L, despre care a mai vorbit şi cu alte ocazii. „Dacă şeful Finanţelor sătmărene, Dan Maier, a pierdut dosarul, îl pun eu la dispoziţia lui, cu toate datele necesare” – a afirmat, ironic, senatorul.

 

În continuarea conferinţei de presă de joi, Valer Marian „i-a urat bun venit” adjunctului comandantului Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Teofil Parască, revenit la Satu Mare pentru a-şi ocupa postul de pe care a plecat într-un „stagiu” petrecut la Bucureşti şi la Giurgiu, unde a picat cu nota 2 examenul pentru ocuparea postului de comandant al Poliţiei din judeţul respectiv.

 

Valer Marian consideră că Teofil Parască s-a remarcat, pe lângă incompetenţă, trufie, comportament autoritar faţă de subalterni sfidător faţă de şeful său de la comanda IPJ Satu Mare, doar prin acţiuni de poliţie politică împotriva parlamentarilor şi primarilor PSD, în special a celor din Racşa, Cehal şi Călineşti-Oaş.

 

Senatorul a formulat o interpelare adresată ministrului Administraţiei şi Internelor prin care îi cere acestuia să-l supună pe Teofil Parască unei expertize psihiatrice şi să-l excludă din rândurile poliţiştilor, punându-i în vedere că, în caz contrar, este pregătit să recurgă la „metode cetăţeneşti”, ce amintesc de organizarea poterelor din Vestul Sălbatic.

 

În finalul conferinţei de presă, Valer Marian a anunţat că şi-a donat indemnizaţia de senator pe luna martie unui număr de şapte elevi şi studenţi, dintre care unul de origine rromă, cu toţii proveniţi din familii cu probleme sociale, dar având rezultate excepţionale la învăţătură.

2090 vizite
Distribuie pe