Locale Altele
Luni, 6 Decembrie 2021
Luni, 6 Dec 2021
Aşa i-a întâmpinat capitala Oaşului pe liderii Uniunii Social-Liberale
Florin Răchitan  - Sambata, 17 Noiembrie 2012

Mii de oameni au împânzit sâmbătă seara zona din faţa sediului USL din parcul central al oraşului Negreşti-Oaş, în cea mai mare adunare populară din capitala Ţării Oaşului, cel puţin din 1989 încoace.

 

Veniţi din tot Oaşul, dar şi din alte colţuri ale judeţului Satu Mare, membrii şi simpatizanţii Uniunii Social-Liberale i-au întâmpinat „ca la Revoluţie” pe liderii naţionali ai celor trei partide partenere: Victor Ponta – PSD, Crin Antonescu – PNL şi Daniel Constantin – PC.
 

 

Ei au fost însoţiţi la Negreşti-Oaş şi de secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, de ministrul delegat pentru Administraţie, Radu Stroe, şi de secretarul general al Tineretului Social-Democrat, Ioana Cazacu.

 

Liderii naţionali ai USL au venit la Negreşti-Oaş pentru a-şi susţine candidaţii în colegiile electorale ce cuprind Ţara Oaşului - pe Valer Marian pentru Senat, respectiv pe Nicolae Bura şi Ovidiu Silaghi pentru Camera Deputaţilor – iar manifestarea, o adevărată demonstraţie de forţă, a dovedit clar că aceştia se bucură şi de susţinerea oşenilor.

 

Cei trei lideri şi-au făcut intrarea prin mulţime, pe acordurile antrenante ale Thunderstruck de la AC/DC, aşa cum USL şi-a obişnuit simpatizanţii la toate manifestările electorale din ultima vreme.
 

 

În calitate de gazdă mereu cu zâmbetul pe buze, primăriţa Aurelia Fedorca i-a chemat pe scenă, pe rând, pe toţi candidaţii USL din colegiile electorale ale judeţului Satu Mare şi pe distinşii oaspeţi, întâmpinaţi cu urale de mulţimea care le scanda numele.

 

Fostul primar al Negreştiului, Nicolae Bura, a deschis seria discursurilor cu un citat învăţat de la tatăl său: „Măsura unui om este dată de ceea ce lasă în urma sa”. El a vorbit despre realizările sale de edil-şef din cele patru mandate în care s-a bucurat de încrederea concitadinilor săi şi le-a cerut să-i acorde din nou această încredere la alegerile parlamentare din 9 decembrie, pentru a putea să-i reprezinte în conducerea ţării.

 

La rândul lui, senatorul Valer Marian le-a mulţumit liderilor USL pentru faptul că s-au aflat din nou alături de candidaţii sătmăreni, la fel cum au fost şi înaintea alegerilor locale din vară, şi le-a dat asigurări că nu vor fi dezamăgiţi nici de rezultatele alegerilor din 9 decembrie.

 

„Vom câştiga din nou Ţara Oaşului” – a anunţat Valer Marian, care nu a ratat nici ocazia de a trimite „săgeţi” către candidata ARD în Colegiul 1 Oaş pentru Camera Deputaţilor, Andreea Paul, cerându-le oşenilor să nu se lase amăgiţi de această „sirenă blondă”, „complicele lui Emil Boc la tăierea pensiilor şi salariilor”.

 

El le-a amintit oşenilor că, în calitate de senator, s-a numărat printre cei care au susţinut proiectul de lege privind exceptarea de la accizare a pălincii produse în gospodăriile proprii, însă legea nu a fost promulgată de preşedintele Traian Băsescu. Imediat ce i-a rostit numele, mulţimea a izbucnit într-un Huuuooooo prelungit.

 

La fel a reacţionat şi atunci când preşedintele PNL, Crin Antonescu, a amintit câteva nume de miniştri sau lideri PD-L care s-au făcut remarcaţi cu măsurile economice nepopulare adoptate în ultimii ani, oamenii întrerupându-i discursul pentru a scanda „Jos Băsescu” timp de vreo 5 minute, arătând că au înţeles cine este adevăratul responsabil pentru acele măsuri.

 

Liderul liberal i-a ironizat pe cei din Alianţa România Dreaptă, declarând că aceştia „nu mai pot de necaz” văzând că USL-ul este mai unit ca oricând. „USL nu este o alianţă de conjunctură şi nu ne-am unit doar pentru ca Victor Ponta să fie prim-ministru sau eu să fiu preşedinte. Roşu, galben şi albastru din sigla USL nu sunt culori politice, ele sunt culorile de pe drapelul naţional, culori dragi tuturor românilor. Vom avea cea mai mare majoritate politică în Parlament de la Revoluţie încoace, vom avea cel mai puternic guvern şi cel mai bun prim-ministru în persoana lui Victor Ponta. Ajutaţi-ne să facem împreună o Românie puternică” – le-a cerut Crin Antonescu susţinătorilor.

 

Apel la unitate a făcut şi preşedintele PC şi ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, care a dat asigurări că USL va rămâne în aceeaşi formulă încă foarte mult timp după 9 decembrie 2012, până îşi vor duce la capăt toate proiectele de guvernare pentru România. El s-a arătat, totodată, impresionat de primirea de care au avut parte la Negreşti-Oaş, declarând că aceasta este, de departe, cel mai „înflăcărat” miting electoral la care a participat până acum.

 

Şirul discursurilor a fost încheiat de preşedintele PSD, Victor Ponta, care le-a vorbit oşenilor despre necesitatea adoptării unor măsuri în urma cărora tinerii să nu mai plece pe meleaguri străine pentru a-şi asigura un viitor, iar pentru aceste măsuri are nevoie de sprijinul oşenilor, sensibili la acest subiect.

 

„Vă rog să aveţi grijă să nu mi-o trimiteţi în Parlament pe doamna Vass, acest Emil Boc în fustă. Votându-l pe Nicolae Bura, gândiţi-vă că îmi veţi îndeplini una dintre cele mai frumoase dorinţe, aceea de a lucra împreună cu adevăratul reprezentant al oşenilor” – a declarat Victor Ponta.

 

De-altfel, premierul a vorbit pe acelaşi ton ironic despre Andreea Paul şi la conferinţa de presă ad-hoc susţinută în sala de protocol a Aeroportului Satu Mare, înainte de a urca în avionul care i-a dus pe liderii USL la Bucureşti.

 

„Îmi plac oamenii care vorbesc mereu despre afaceri şi iniţiativă privată, dar au lucrat în toată viaţa lor numai la stat. Doamna Vass e la fel de nepopulară şi în ARD, ca în USL, nu degeaba a fost surghiunită într-un colegiu electoral despre care se ştie că e fief al USL” – a afirmat Victor Ponta.

 

El s-a arătat mulţumit, de asemenea, de activitatea de ministru a lui Ovidiu Silaghi şi l-a sfătuit să atace pe căi legale acuzaţiile care i se aduc de către Agenţia Naţională de Integritate, ştiut fiind faptul că instanţele au declarat de nenumărate ori acuzaţiile ANI ca fiind nefondate.
 

 

Premierul nu a putut să ofere detalii despre componenţa unui eventual viitor guvern pe care ar urma să-l conducă după 9 decembrie, limitându-se să declare doar că acesta va funcţiona într-o nouă formulă, mai eficientă, dar că va păstra câţiva dintre actualii miniştri, fără să nominalizeze, însă, pe cineva.

 

„Nu ascund faptul că avem nevoie de cât mai mulţi parlamentari, pentru a revizui fără emoţii Constituţia, aşa cum am mai declarat şi cu alte ocazii. Atmosfera din această seară de la Negreşti-Oaş mi-a confirmat că USL e pe val şi asta o ştiu foarte bine şi adversarii noştri politici, nu degeaba Traian Băsescu simte nevoia să fie purtătorul lor de cuvânt de câte ori are ocazia” – a încheiat Victor Ponta.
2238 vizite
Distribuie pe