Locale Altele
Sambata, 22 Ianuarie 2022
Sam, 22 Ian 2022
Scandalul bannerelor : toată lumea dă în judecată pe toată lumea
Florin Răchitan  - Marti, 27 Noiembrie 2012

Candidaţii Alianţei România Dreaptă pentru Camera Deputaţilor, Sergiu Băbăşan şi Ovidiu Mureşan, acuzaţi că i-ar fi bruscat duminică seara pe poliţiştii locali care încercau să-i oprească din acţiunea lor de instalare a unui banner aparent electoral, au convocat marţi o conferinţă de presă pentru a-i da replica primarului Dorel Coica şi conducerii Poliţiei Locale.

 

Ei au susţinut că nu au recurs nici o clipă la violenţă şi nu au acţionat împreună cu colegii lor « ca o haită de lupi », dimpotrivă, ei doi au fost înconjuraţi de un grup mare de poliţişti, după cum reiese şi din filmarea realizată de alţi membri ai ARD şi din imaginile prezentate la conferinţa de presă.

 

De profesie avocat, Ovidiu Muresan a adus argumente juridice în dialogul pe care l-a purtat cu oamenii legii în seara respectivă, arătându-le că, în opinia sa, tocmai ei sunt cei care încalcă legea. La rândul lui, Sergiu Băbăşan a declarat că el însuşi a sunat la numărul de urgenţe 112 pentru a chema o patrulă a Poliţiei Municipale cu scopul de a aplana conflictul dintre reprezentanţii ARD şi poliţiştii locali.

 

Cei doi au recunoscut că bannerul cu pricina nu avea imprimată sigla electorală a Alianţei România Dreaptă, însă ei au recunoscut de la bun început în faţa oamenilor legii că acesta este al lor şi are mesaj electoral, singura instituţie abilitată să dea dispoziţie pentru îndepărtarea bannerului fiind Biroul Electoral de Circumscripţie.

 

Cu toate că bannerul a fost îndepărtat, până la urmă, de o echipă de intervenţie a societăţii Electrica, cei doi candidaţi ARD susţin că au toate aprobările necesare de la conducerea Electrica pentru a amplasa asemenea bannere pe stâlpii electrici din oraş.

 

De-altfel, având în vedere faptul că, practic, angajaţii Electrica au confiscat bannerul, candidaţii ARD au anunţat că vor depune plângere penală împotriva acestora, ca şi împotriva poliţiştilor locali care au intervenit la faţa locului. « Campania electorală se va termina în 9 decembrie, însă poliţiştii locali vor avea nevoie de avocaţi după data respectivă » - a atenţionat avocatul Ovidiu Mureşan.

 

Amintim că în ziua anterioară, directorul Poliţiei Locale, Florin Găzdac, a anunţat că va depune plângere penală împotriva ARD-iştilot care s-au opus intervenţiei oamenilor legii în timpul incidentelor de duminică seara.

 

« Dacă primarul ne-a numit pe noi haită de lupi, eu pot să-l numesc Scufiţa Roşie ? » - a întrebat, retoric, Sergiu Băbăşan, care a anunţat că vor reinstala atât bannerul respectiv, cât şi alte bannere asemănătoare în mai multe puncte « surpriză » din oraş. De-altfel, la orele serii de marţi bannerul buclucaş a fost reinstalat deja la Intersecţia Burdea.

1331 vizite
Distribuie pe