Locale Altele
Sambata, 29 Ianuarie 2022
Sam, 29 Ian 2022
Din nou scandal cu bannerul de la Burdea, Poliţia a dat amenzi
Florin Răchitan  - Joi, 6 Decembrie 2012

În după-amiaza zilei de joi, un grup de membri ai Alianţei România Dreaptă, conduşi de candidatul pentru Camera Deputaţilor, Sergiu Băbăşan, au amplasat din nou în Intersecţia Burdea bannerul electoral care a fost demontat de poliţiştii locali în seara precedentă pe motiv că ar fi ilegal. Cu toate că în zonă mişună forţele de ordine, deocamdată nu au intervenit în nici un fel, în schimb Inspectoratul Judeţean de Poliţie anunţă sancţiuni împotriva lor.
 

 

Într-un comunicat de presă se arată că poliţiştii sătmăreni au aplicat sancţiuni contravenţionale în cuantum de 4.000 lei pentru nerespectarea normelor legale ce reglementează desfăşurarea procesului electoral. În cursul serii de miercuri au fost identificaţi doi sătmăreni care au montat un banner electoral pe stâlpii de iluminat public, fără a exista în acest sens acordul societăţii de furnizare a energiei electrice.

 

În consecinţă, poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea dispoziţiilor art. 50 lit. g, raportat la art. 39 din Legea 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului, conform cărora este interzisă afişarea mijloacelor de propagandă electorală în alte locuri decât cele permise ori cu încălcarea reglementărilor legale.

           

Un alt sătmărean, care a amplasat în data de 26, respectiv 27 noiembrie bannere electorale pe stâlpii de iluminat public fără a deţine autorizaţia impusă de lege (în timpul precedentului scandal de la Burdea n.r.) a fost sancţionat contravenţional de poliţişti pentru încălcarea prevederi legale menţionate.

1476 vizite
Distribuie pe