Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Kereskenyi Gabor e deputat, restul aşteaptă redistribuirea voturilor
Florin Răchitan  - Luni, 10 Decembrie 2012

Singurul care „a închis” în judeţul Satu Mare colegiul electoral în care a candidat la alegerile parlamentare de duminică, adică a obţinut cu puţin peste 50% din numărul total al voturilor exprimate, este fostul viceprimar al Sătmarului, Kereskenyi Gabor, care şi-a asigurat astfel un mandat de 4 ani în Camera Deputaţilor. Rezultatul a fost confirmat de numărătoarea paralelă a voturilor, efectuată de membrii principalelor partide sătmărene implicate în alegeri.

 

Preşedintele Organizaţiei Municipale a UDMR a câştigat în Colegiul 5, cu populaţie majoritar maghiară, în ciuda prezenţei neobişnuit de slabe la vot în localităţile din regiunea respectivă.

 

Niciunul dintre ceilalţi candidaţi sătmăreni nu a reuşit „să închidă” vreun alt colegiu din judeţ, însă, aşa cum era de aşteptat, în Colegiul 4 Camera Deputaţilor, cuprinzând zona Carei – Tăşnad, deputatul UDMR Erdei D. Istvan a obţinut cel mai bun rezultat, fiind aproape de pragul de 50%, la fel cum sunt şi candidaţii USL Nicolae Bura, Ovidiu Silaghi şi Octavian Petric în colegiile lor.

 

Ei însă trebuie să aştepte redistribuirea voturilor şi vor afla, probabil, în cursul zilei de luni, cine va merge în Parlament şi cine rămâne acasă. De asemenea, Valer Marian în Colegiul 1 şi Pataki Csaba în Colegiul 2 aşteaptă redistribuirea voturilor pentru Senat, ei pierzând „la mustaţă”, deocamdată, accesul în Parlament.

 

Aceste rezultate sunt neoficiale, obţinute în urma numărătorii paralele a voturilor, efectuată de reprezentanţii partidelor în fiecare secţie de votare, însă din experienţa alegerilor anterioare se ştie că acestea coincid, de obicei, cu rezultatele oficiale ce urmează să fie date publicităţii de Biroul Electoral Judeţean în cursul zilei de luni.

3088 vizite
Distribuie pe