Locale Altele
Duminica, 4 Iunie 2023
Dum, 4 Iun 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ştefan Leitner îl înlocuieşte pe Kereskenyi Gabor în Consiliul Local
Florin Răchitan  - Vineri, 18 Ianuarie 2013

Preşedintele Organizaţiei Municipale Satu Mare a Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, Kereskenyi Gabor, a convocat vineri o conferinţă de presă pentru a prezenta schimbările survenite în urma demisiei sale din Consiliul Local, după ce a câştigat un mandat în Camera Deputaţilor la alegerile locale din 9 decembrie.
 

 

Cel care îl va înlocui în Consiliul Local va fi reprezentantul Forumului Democrat German, Ştefan Leitner, în baza alianţei politice dintre UDMR şi organizaţia reprezentativă a etnicilor germani din Satu Mare.

 

Făcând parte din echipa tânără a alianţei UDMR – FDG, el este inginer de profesie şi a avut diverse funcţii de conducere, iniţial la Draxlmaier, apoi la Zollner, unde în prezent este director general. A mai fost consilier local în perioada 2000 – 2004 şi declară că, prin natura funcţiei sale, are relaţii bune cu actuala conducere a Primăriei Satu Mare, sperând că acestea vor constitui baza unei colaborări eficiente în următorii ani.

 

În continuarea conferinţei de presă, Kereskenyi Gabor a mai anunţat că, în baza deciziei Consiliului Municipal de Conducere a UDMR, Maskulik Csaba a fost numit lider al grupului UDMR din Consiliul Local Satu Mare.

 

Acesta a anunţat câteva idei pe care doreşte să le pună în practică, pentru a eficientiza activitatea consilierilor locali maghiari. Conform dorinţei sale, ei vor participa mai activ la luarea deciziilor şi nu îşi vor ridica doar mâinile în şedinţe, vor fi încurajaţi să iniţieze proiecte de hotărâre, vor avea prezenţă mai vizibilă în comisiile de specialitate şi vor organiza săptămânal audienţe la sediul UDMR pentru toţi sătmărenii, indiferent de etnie.

 

Proaspăt numit în Comisia de Servicii Publice, consilierul local Magyar Lorand a anunţat că UDMR va organiza şi în acest an manifestările tradiţionale cu care sătmărenii s-au obişnuit „nu doar în anii electorali” şi şi-a exprimat speranţa că vor fi sprijiniţi şi de autorităţile locale şi judeţene, chiar dacă nu se aşteaptă la un sprijin pe măsura celui din anii trecuţi. El a amintit de Zilele Partium, Week-end-ul familial în Grădina Romei şi comemorarea evenimentelor istorice din 15 martie, 20 august, respectiv 23 octombrie.

 

În aceeaşi ordine de idei, proaspătul deputat Kereskenyi Gabor şi-a exprimat speranţa că noile conduceri ale Primăriei şi Consiliului Judeţean Satu Mare vor face aceleaşi gesturi pe care reprezentanţii UDMR le-au făcut în anii în care au deţinut puterea la nivel local, adică se vor consulta cu toate grupurile politice înainte de abordarea unor proiecte importante precum înfiinţarea Zonei Metropolitane Satu Mare.

 

De asemenea, Kereskenyi Gabor a precizat că deşi UDMR se află acum în opoziţie, poartă discuţii şi negocieri cu reprezentanţii puterii pentru a-i păstra în funcţii pe directorii maghiari ai instituţiilor publice şi chiar pentru a obţine câte-un post de viceprimar la Satu Mare şi subprefect al judeţului.

2041 vizite
Distribuie pe