Locale Altele
Marti, 19 Octombrie 2021
Marti, 19 Oct 2021
Sprijin reciproc între USL şi cinci primari ai PD-L şi PP-DD
Florin Răchitan  - Duminica, 3 Februarie 2013

Un număr de cinci primari de comune, aleşi din partea Partidului Democrat-Liberal, respectiv Partidului Poporului Dan Diaconescu, şi-a exprimat deschis susţinerea pentru proiectele administrative, dar şi politice ale Uniunii Social-Liberale, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc sâmbătă la sediul Partidului Naţional Liberal din Satu Mare.

Se pare că exemplul lor va fi urmat şi de alţi colegi de partid, liderii liberali lăsând să se înţeleagă că se află în tratative şi cu alţi primari ai fostei puteri.

 

Preşedinţii organizaţiilor judeţene şi locale ale PNL, Ovidiu Silaghi, respectiv Adrian Ştef, i-au prezentat pe cei cinci primari cu care vor colabora în viitor, în baza unei înţelegeri care nu a presupus, însă, demisia lor din partidele sub culorile cărora au fost aleşi: Simion Ardelean (PD-L) – Homoroade; Marinel Rotaru (PD-L) – Santău; Cosmin Varga (PD-L) – Pişcolt; Ioan Tătar (PD-L) – Bixad; Marius Roca (PP-DD) – Căuaş.

 

Ei nu au ascuns faptul că nu şi-au anunţat liderii judeţeni ai propriilor partide despre această mişcare şi nici liderii liberali nu au ascund faptul că, în schimbul unui sprijin substanţial pentru dezvoltarea unor proiecte infrastructurale în localităţile respective, aşteaptă susţinere din partea acestor primari şi a electoratului lor la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale de anul viitor.

 

De-altfel, unii dintre aceşti primari (Santău şi Căuaş) au mai fost membri ai PNL, dar, după cum a precizat Ovidiu Silaghi, la ultimele alegeri locale au fost nevoiţi să candideze din partea altor partide, din cauza unor neînţelegeri la nivelul organizaţiilor locale ale PNL.

 

Cei doi edili şi-au exprimat chiar bucuria că „s-au întors acasă” în sediul PNL Satu Mare şi sunt convinşi că în acest fel le va fi mai uşor să ducă la bun sfârşit unele proiecte de dezvoltare locală, acestea fiind trecute pe lista priorităţilor la stabilirea bugetului Consiliului Judeţean pe anul 2013.

 

Între aceste proiecte se numără introducerea alimentării cu apă şi a canalizării în toate comunele amintite, dar şi modernizarea zonei turistice Oţeloaia, finalizarea construcţiei căminului cultural de la Căuaş, reabilitarea drumurilor din satul Sudurău, dar şi a drumurilor de acces către mănăstirile din Bixad şi Scărişoara Nouă.

1116 vizite
Distribuie pe