Locale Altele
Miercuri, 27 Octombrie 2021
Mie, 27 Oct 2021
PD-L pedepseşte blând trădătorii
Florin Răchitan  - Marti, 26 Februarie 2013

Liderii judeţeni ai Partidului Democrat-Liberal Satu Mare au prezentat marţi în cadrul unei conferinţe de presă măsurile pe care le-au luat împotriva împotriva celor patru patru primari membri ai partidului (din Homoroade, Santău, Pişcolt şi Bixad) care s-au înţeles cu conducerea judeţeană a PNL să susţină candidaţii acestei formaţiuni politice la alegerile euro-parlamentare şi prezidenţiale de anul viitor, în schimbul finanţării unor proiecte de dezvoltare în comunele lor.

 

Preşedintele interimar al Organizaţiei Judeţene PD-L Satu Mare, Petre Mureşan, a anunţat că cei patru primari au fost destituiţi din funcţiile de preşedinţi ai organizaţiilor locale ale PD-L, urmând să fie organizate alegeri pentru înlocuirea lor şi să se poarte discuţii cu toţi consilierii locali aleşi pe listele PD-L pentru a clarifica dacă în viitor vor sprijini sau nu proiectele propuse de primarii respectivi.

 

Practic, aceste măsuri constituie pedepse blânde, în condiţiile în care, dacă cei patru ar fi fost excluşi din partid, riscau să-şi piardă mandatele de primari. Secretarul general Sorin Ghilea a declarat că celor patru primari „li s-a dat încă o şansă”, urmând să se decidă dacă se vor mai lua sau nu alte măsuri în cazul lor.

 

Tot în cadrul conferinţei de presă, preşedintele Organizaţiei Municipale Satu Mare a PD-L, Claudiu Ardelean, a solicitat conducerii Consiliului Judeţean să asigure partidului pe care îl reprezintă un loc în noul Consiliu de Administraţie a societăţii Apaserv SA, după ce aceasta va trece în subordinea CJ. De asemenea, liderii judeţeni au anunţat că joi va sosi la Satu Mare Elena Udrea pentru a-şi prezenta platforma program pentru alegerile interne în faţa membrilor partidului.

1029 vizite
Distribuie pe