Locale Altele
Luni, 29 Mai 2023
Luni, 29 Mai 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Elena Udrea i-a fermecat pe PDL-iştii sătmăreni (nu pe toţi)
Florin Răchitan  - Joi, 28 Februarie 2013

În cadrul turneului pe care îl efectuează în toată ţara pentru a-şi susţine moţiunea cu care va candida pentru preşedinţia Partidului Democrat-Liberal, deputata Elena Udrea s-a întâlnit joi şi cu membrii şi simpatizanţii acestei formaţiuni politice la Satu Mare.
 


Evenimentul a avut loc într-o sală arhiplină la Muzeul Judeţean, dar au lipsit câteva personalităţi notabile care îşi exprimaseră anterior susţinerea pentru contracandidatul Vasile Blaga, printre care se numără deputata Andreea Paul şi vicepreşedintele organizaţiei judeţene, Beniamin Kira.

 

Au fost prezentă însă cea mai mare parte a conducerii PD-L Satu Mare, inclusiv liderii organizaţiilor de tineret sau femei, iar rolul de gazdă i-a revenit preşedintelui interimar al organizaţiei judeţene, Petre Mureşan, care a asigurat-o pe Elena Udrea că „la Satu Mare nu se fac liste”, iar la conferinţa naţională a PD-L de la sfârşitul lunii martie, fiecare dintre cei 99 delegaţi sătmăreni vor vota după cum le va dicta conştiinţa.

 

Elena Udrea şi-a prezentat programul cu care vrea să câştige conducerea celui mai important partid de opoziţie din România şi şi-a exprimat convingerea că acesta va ajunge la guvernare poate chiar înainte de 2016, anul următoarelor alegeri.
 

 

Pentru a atinge acest scop, însă, e nevoie de recunoaşterea greşelilor făcute în timpul guvernării anterioare şi concentrarea pe reconstruirea opoziţiei, pe baza unei echipe cât mai unite a membrilor şi liderilor care au rămas în PD-L şi în aceste vremuri mai grele pentru ei, după cum a declarat Elena Udrea.

 

Având în vedere faptul că unul dintre sloganurile campaniei sale se referă la promovarea „Generaţiei 40” în politica românească, Elena Udrea a surprins plăcut asistenţa oferind un buchet de flori „Elenei Udrea de Satu Mare”, alias Laura Bota – preşedintele organizaţiei locale de femei a partidului, care tocmai şi-a aniversat intrarea în generaţia respectivă.

 

După ce a oferit posibilitatea şi unor membri din sală să ia cuvântul, iar unii dintre ei au fost chiar critici la adresa conducerii propriului partid şi a fostei guvernări, Elena Udrea a primit, în final, o sumedenie de mărţişoare de la bărbaţii care s-au încolonat pentru a primi un pupic de la zâna blondă a partidului.

 

Răspunzând întrebărilor ziariştilor la conferinţa de presă ad-hoc, Elena Udrea s-a declarat convinsă că în momentul votului pentru alegerea noului preşedinte al PD-L nu va conta nici ceea ce susţine, de exemplu, colega ei, deputata Andreea Paul, nici ceea ce recomandă unii lideri judeţeni, ci vor decide cei care vor intra singuri în cabina de vot şi vor vedea viitorul partidului atunci când vor pune ştampila.
 

 

De asemenea, ea consideră că are un avantaj faţă de ceilalţi contracandidaţi datorită experienţei sale în lupta cu adversarii politici şi a faptului că nu a făcut niciodată compromisuri, chiar dacă asta a însemnat costuri de imagine, iar toate acestea o recomandă pentru a prelua conducerea Partidului Democrat-Liberal.

1811 vizite
Distribuie pe