Locale Altele
Duminica, 2 Octombrie 2022
Dum, 2 Oct 2022
Senatorul mai cere o tură de demisii
Florin Răchitan  - Joi, 7 Martie 2013

După o perioadă în care multă lume l-a crezut „pus la punct” de premierul Victor Ponta, senatorul Valer Marian a revenit joi în atenţia opiniei publice într-o conferinţă de presă pe care a început-o cu un banc, ce circulă în legătură cu el în ultima vreme şi pe care l-a auzit de la primarul comunei Crucişor, Florinel Andreica:

- „De ce şi-a dat demisia papa Benedict al XVI-lea”?

- „Fiindcă i-a cerut-o senatorul Valer Marian”!

 

Mai în glumă, mai în serios, senatorul a atras atenţia că primarul Crucişorului ar putea ajunge să-şi dea demisia, chiar fără să i-o ceară el.

 

Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Satu Mare a prezentat ziariştilor lista cu cei 20 de directori cărora le-a cerut demisia în urmă cu o lună, din care 11 nu mai ocupă funcţiile respective, şi a solicitat în continuare celor rămaşi să-şi elibereze posturile, ba chiar a luat în vizor şi unii directori proaspăt numiţi în funcţii.

 

Astfel, pe directorul Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale din cadrul Primăriei Satu Mare, Iosif Drimuş, îl consideră direct responsabil pentru majorarea cu 16% a taxelor locale în acest an, după ce anul trecut nu a îndeplinit planul de încasări la bugetul local.

 

De asemenea, cei trei „preferaţi” ai lui Valer Marian, şefii Poliţiei, Poliţiei de Frontieră şi Jandarmeriei Satu Mare, au fost avertizaţi că „echinocţiul de primăvară nu-i va prinde în funcţii”.

 

La fel, se pare că e doar o chestiune de zile până la demiterea şefilor de la serviciile de Paşapoarte, Permise Auto, respectiv Antidrog, în cazul acestora fiind în desfăşurare anchete pentru verificarea unor presupuse fapte de corupţie şi abuzuri.

 

În ceea ce-l priveşte pe directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare, Corneliu Ceică, senatorul consideră că acesta ar fi trebuit să aibă bunul simţ să plece de bunăvoie, după ce a fost acuzat nu doar de favoritisme la angajări şi stabilirea salariilor, dar este vinovat şi în cazul zecilor de căpăţâni de cai descoperite pe un câmp lângă Drăguşeni şi despre care există informaţii că ar fi fost aduse de peste graniţă, tocmai pentru a compromite imaginea României pe ultima sută de metri a negocierilor pentru aderarea la Spaţiul Schengen.

 

În cazul şefului Vămii Halmeu, Kiss Mihaly, senatorul Valer Marian a anunţat că poată să pună la dispoziţia presei, dar şi a organelor de cercetare penală înregistrarea convorbirii dintre deputatul UDMR de Satu Mare, Erdei D. Istvan, şi un coleg PDL-ist din Arad, în care primul îi cerea celui din urmă să intervină la fostul şef ANAF, Sorin Blejnar, să-l repună în funcţie pe Kiss, punându-se la bătaie nu mai puţin de 1.000.000 de euro pentru postul respectiv.

 

Valer Marian mai cere şi demisia directorilor judeţeni şi regionali ai societăţii Electrica, aceştia făcându-se vinovaţi, potrivit declaraţiilor sale, de căpuşarea furnizorului de energie cu propriile firme şi oferirea unor sume de 100.000 sau 200.000 de euro pentru păstrarea lor în funcţii, apoi demisia directorului filialei sătmărene a CEC Bank, Daniel Ardelean, care ar fi primit un Mercedes pentru măsluirea unor dosare de credite, dar şi demisia reprezentantului local al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Ioan Bonea, care „taxează aiurea toate localurile pentru muzica ambientală, fiind un beţiv ordinar care în campanie bătea pasul cu portocaliii, iar acum se dă de ceasul morţii să intre la roşii, galbeni sau albaştri”.

 

Valer Marian a confirmat, de asemenea, că a retras sprijinul politic de la directorul Direcţiei de Cultură, George Vulturescu, şi se caută înlocuitor pentru directorul Muzeului Judeţean, Liviu Marta, sfătuindu-i şi pe partenerii liberali să scape de directorul Spitalului Judeţean, Adrian Marc, despre care a dezvăluit că în campania electorală pentru alegerile locale din 2008, acesta, având calitatea de „frate de cruce” şi director de campanie al lui Csehi Arpad, l-ar fi căutat pe Valer Marian pentru a-i oferi informaţii despre contracandidatul său la preşedinţia Consiliului Judeţean. „Atunci nu i-a mers figura, fiindcă iubim trădarea, dar nu-i iubim pe trădători, tocmai de aceea i-am avertizat acum pe partenerii noştri liberali să aibă grijă cu el, după ce l-au acceptat în PNL” – a declarat senatorul Valer Marian.

 

În final, el a atras atenţia reprezentanţilor USL în administraţia publică locală şi judeţeană că au trecut deja 9 luni de când au preluat puterea şi ar fi timpul să renunţe la „petreceri şi conferinţe de presă cu zâmbetul pe buze” şi să se apuce de treabă, să fie la dispoziţia cetăţenilor, să-i primească în audienţe şi măcar să încerce să le rezolve problemele, chiar dacă e imposibil să îi ajute în toate cazurile.

 

Valer Marian a atras atenţia primarilor şi directorilor PSD că la un an de la preluarea mandatelor se va face o analiză serioasă a activităţii lor şi se va trece şi la sancţiuni în cazul celor care nu şi-au îndeplinit obiectivele. Primul vizat este chiar cel mai proaspăt numit în funcţie, noul director al Apaserv, Dan Stegerean, care, potrivit informaţiilor sale, „are atitudine arogantă faţă de angajaţi şi face pe cocoşul cu femeile”. „Mă gândesc serios ca până la examenul de definitivare pe post, care va avea loc săptămâna viitoare, să-i retrag sprijinul politic şi să-l trimitem puţin la salubrizare ori canalizare, pentru reciclare” – a încheiat Valer Marian.

2158 vizite
Distribuie pe