Locale Altele
Sambata, 20 Iulie 2024
Sam, 20 Iul 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Soldat român rănit în Afganistan
Gândul  - Sambata, 3 Ianuarie 2009

Un militar din Batalionul 30 Vânători de Munte ,,Dragoslavele” a fost rănit sâmbătă, în jurul orei 16.00, ora României, în Afganistan, în timp ce se afla în misiune într-o patrulă mixtă româno-americană.
 
Soldatul voluntar Nicolae Paraschiva executa o misiune de intervenţie rapidă împreună cu o echipă americană de genişti pe autostrada A1, la aproximativ 50 de kilometri de baza Lagman (Qalat).

Humvee-ul în care se afla soldatul a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, militarii fiind atacaţi concomitent cu focuri de armament uşor de infanterie şi lovituri de aruncător de grenade antitanc. În timpul atacului, alţi trei militari români au suferit răni superficiale.

Nicolae Paraschiva a fost transportat cu un elicopter la spitalul din Kandahar. “Familia militarului a fost anunţată şi ţinem legătura în continuare cu aceasta. Împrejurările producerii evenimentului sunt cercetate de o comisie a Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, condusă de şeful de stat major al unităţii”, a declarat pentru Gândul purtătoarea de cuvânt a Ministerului Apărării Naţioanle, Andreea Dumitru.

De la începutul misiunii în Afganistan în 2002 şi până la incidentul de astăzi, alţi opt militari români au murit şi alţi 28 au fost răniţi.

Tags: afganistan  militar  roman  ranit  
2557 vizite
Distribuie pe