Locale Altele
Luni, 29 Mai 2023
Luni, 29 Mai 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Elena Udrea a călărit un armăsar şi a lansat imnul turistic al României
Evenimentul Zilei  - Duminica, 3 Mai 2009
Elena Udrea a lansat imnul turismului şi a promovat echitaţia călărind un cal la Herghelia Mangalia. Hotelierii sunt pregătiţi să-şi primească turiştii pe litoral în noul sezon, dar mai au de lucrat la capitolul curăţenie.

Cel puţin aşa consideră ministrul turismului, Elena Udrea, care, din dorinţa de a-i atrage pe români şi pe străini la noi la mare, a îndurat cu stoicism frigul de afară, a aplaudat cu entuziasm lansarea imnului turistic, s-a fotografiat cu oamenii din mulţimea adunată la concertele din Mamaia şi chiar s-a urcat pe un cal la herghelia din Mangalia, deşi a mărturisit că-i era cam frică.

Weekendul, care a debutat cu Ziua Muncii, a atras la mare mii de turişti. Deşi nu au avut parte de vreme de plajă, s-au bucurat de aer curat, plimbări cu telegondola şi s-au înghesuit la concertele organizate de autorităţi în staţiuni şi în discoteci.

Cele mai multe hoteluri au fost deschise, însă eforturile proprietarilor n-au fost în totalitate pe placul ministrului. „Mai sunt probleme în privinţa curăţeniei, care ar trebui să vină din partea hotelierilor. Luni vom trimite pe litoral noi controale care vor fi, de data aceasta, mult mai drastice”, a avertizat Elena Udrea, apreciind însă că faţadele clădirilor au fost în mare parte renovate. Ministrul a precizat că inspectorii vor avea acţiuni prin spaţiile de cazare şi de masă de la mare până pe 15 mai, dată la care ar trebui să se spuspende şi toate lucrările de construcţie din staţiuni.

Faceţi poză cu ministra!


Bonusul celor prezenţi vineri seara în Mamaia a fost masiva prezenţă a celor mai cunoscute femei din PDL, care s-au pozat cu alegătorii - Monica Iacob Ridzi, ministrul tineretului şi sportului, Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, şi Elena Udrea, cărora li s-a alăturat candidata independentă la europarlamentare Elena Băsescu. Separat de grupul feminin, preşedintele Traian Băsescu şi soţia au asistat la spectacol şi s-au bucurat de o baie de mulţime.

Punctul culminant de 1 Mai a fost lansarea imnului turismului românesc, un spectacol plin de artificii, cu artişti flancaţi de fete în ii şi chiloţi. Melodia care urmează să reprezinte România turistică mai ales peste hotare a fost compusă de Marius Moga şi interpretată de acesta, alături de Loredana Groza, Smiley, Felicia Filip şi Aurelian Temişan, acompaniaţi de o tânără naistă.

În şa, de dragul turismului românesc


Ieri, Elena Udrea a oferit presei o demonstraţie de călărie, adevărat sacrificiu pentru promovarea turismului. Cu această ocazie, ministrul a mai descoperit o nişă turistică neexploatată şi a decis pe loc să trasforme hergheliile româneşti într-un produs
turistic. Pentru a se obişnui cu apropierea cailor, Elena Udrea a hrănit unul cu bucăţi de zahăr. „A fost la montă astăzi, a muncit şi merită răsplata”, l-a lăudat Constantin Ancuţa, directorul hergheliei. „Pe 2 mai, săracu’ de el”, l-a compătimit Udrea. Aceasta a afirmat că va discuta cu ministrul agriculturii pentru a avea o iniţiativă comună, de a promova aceste herghelii în scop turistic.

„Nu cred că turiştii străini vor veni pentru herghelie, dar ar putea totuşi să treacă şi pe aici. Cea mai multă promovare trebuie făcută pe plan intern, mă gândesc chiar să facem un circuit al hergheliilor”, a afirmat ministrul, care sa lăsat convinsă, într-un final, să urce pe un cal. ”O să călăresc un cal, dacă spuneţi voi că ajută la promovare”, a afirmat Udrea şi s-a căţărat anevoie pe un armăsar bălan, pursânge.
Tags: elena  udrea  calare  lansare  imn  turistic  


4690 vizite
Distribuie pe