Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Jaf în munţi: O maşină de transport valori atacată în Pasul Gutâi. Atacatorii înarmaţi au fugit cu un miliard de lei
Evenimentul Zilei  - Marti, 15 Septembrie 2009
O maşină blindată de transport valori a fost atacată de hoţi, în această dimineaţă, în Pasul Gutâi, la ieşirea din Baia Sprie, pe DN18. Prefectul de Maramureş, Sandu Pocol, a declarat că hoţii ar putea fi cetăţeni ucrainieni.

Din primele estimări ale Poliţiei Maramureş, a fost furată suma de 100.000 de lei, transportul fiind destinat alimentării bancomatelor şi băncilor.

Pe de altă parte, surse apropiate anchetei susţin că în realitate ar putea fi vorba despre o sumă mult mai mare, destinată achitării pensiilor localnicilor din zona Sighetu Marmaţiei. Informaţia nu a fost confirmată de reprezentanţii Regionalei de Poştă Cluj.

Cei trei angajaţi ai firmei de pază Group 4 Falck au fost închişi în dubă, iar maşina a fost abandonată la marginea drumului. În prezent, cei trei sunt audiaţi de poliţiştii maramureşeni.

Reprezentanţii firmei Group 4 Falck au confirmat că maşina de valori le aparţine şi au anunţat că vor susţine o conferinţă de presă în jurul prânzului.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Maramureş, jaful a avut loc între 7.40 şi 8.15, iar hoţii, şase la număr, s-ar fi aflat într-o maşină de teren. Înarmaţi şi deghizaţi în poliţişti, agresorii le-ar fi făcut semn cu un baston reflectorizant angajaţilor firmei de pază şi i-au tras pe dreapta. 

După ce-au furat banii, dar şi armele angajaţilor firmei de pază, hoţii i-au închis pe cei trei în dubă, însă au uitat să ia telefonul mobil al unui paznic. Astfel, acesta a reuşit să sune la 112, însă apelul ar fi fost efectuat la 25 de minute după consumarea jafului, fapt care ridică mari semne de întrebare. 

Filtre până la graniţa cu Ucraina 

În zonă au fost mobilizaţi peste o sută de jandarmi şi poliţişti din Maramureş şi s-au organizat filtre până la graniţa cu Ucraina, distanţa între locul atacului şi frontieră fiind de aproximativ 30 de kilometri. În plus, prefectul de Maramureş a cerut ca zona să fie survolată de un elicopter. Până la graniţa cu Ucraina sunt aproximativ 30 de kilometri.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Maramureş, o maşină de teren marca Land Rover a fost descoperită pe un drum izolat, în apropiere de locul jafului. Din primele cercetări, se pare că este vorba despre autoturismul folosit de hoţi, iar în baza de date a poliţiei maşina apare ca fiind furată.

Atacul de astăzi aminteşte de „jaful secolului”, din 2004. Atunci, şoferul unei autospeciale blindate a dispărut cu 16 saci de bani, în care se aflau 100 de miliarde de lei. Autorul, celebrul Petru Nica, prins şi condamnat la 14 ani de închisoare, a fost eliberat în cursul anului 2007.

Tags: jaf armat  pas gutai  blindat  
2655 vizite
Distribuie pe