Locale Altele
Duminica, 3 Decembrie 2023
Dum, 3 Dec 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primul român ucis de gripa porcină
Adevărul  - Luni, 23 Noiembrie 2009

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din Siret a decedat la spital în Iaşi, unde fusese internat pe 15 noiembrie, fiind transferat de la spitalul din Rădăuţi, au precizat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Pacientul era infectat cu virusul gripal pandemic A/H1N1, iar boala s-a agravat pe fondul unor complicaţii cauzate de obezitate şi diabet, a anunţat, luni, secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel.

Acesta a mai precizat că membrii familiei bărbatului nu prezintă simptome de îmbolnăvire cu gripă porcină.

Bărbatul care a decedat la spitalul din Iaşi, unde fusese internat cu diagnosticul de gripă A/H1N1, a făcut stop cardiac, bolile de care suferea agravându-i starea, în acest moment România înregistrând zece cazuri severe de gripă porcină, cinci pacienţi fiind ventilaţi mecanic.

Toţi cei zece bolnavi care au dezvoltat complicaţii ale gripei sunt internaţi la Iaşi, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Streinu-Cercel.

Potrivit acestuia, afecţiunile cronice ca hipertensiunea şi diabetul afectează vasele sanguine, ceea ce poate determina forme severe ale infectării cu virusul gripei A/H1N1.

În acest moment, bilanţul total al îmbolnăvirilor cu gripă porcină în România a ajuns la 1.966 de cazuri,  dintre care 45 confirmate în ultimele 24 de ore.

Tags: gripa  porcina  deces  romania  
2475 vizite
Distribuie pe