Locale Altele
Miercuri, 22 Mai 2024
Mie, 22 Mai 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneEvenimentPoliticEconomicSocialDivertismentPersonalităţiExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
12 oameni morţi într-un accident minier la Petrila
Cotidianul  - Sambata, 15 Noiembrie 2008
Opt mineri şi patru membri ai unui echipaj de salvare au murit, sâmbătă, în urma a două explozii în mina Petrila. Alte 12 persoane au fost rănite, dintre care şase ar fi în stare foarte gravă.

Echipele de salvatori au reuşit să aducă la suprafaţă trupurile a patru mineri morţi. Sute de rude ale celor decedaţi s-au strâns la poarta minei şi la spitalul din Petroşani şi aşteaptă veşti despre victime.

Cea dintâi explozie a avut loc într-o galerie aflată la aproximativ 1.000 m adâncime, în mina Petrila. Potrivit lui Daniel Surulescu, directorul Companiei Naţionale a Huilei, la momentul producerii exploziei în mină se aflau circa 100 de oameni. Dintre aceştia 17 au rămas, iniţial, blocaţi în mină.

Din primele cercetări, cauza pare a fi o acumulare de gaz metan în subteran. Potrivit secretarului de stat din MIRA, Victor Paul Dobre, explozia a avut loc în jurul orei 15.20. La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje SMURD, dar şi opt medici de la spitalul din Deva. În urma celei acestei explozii, opt mineri au murit, iar alţi opt ortaci au fost răniţi şi transportaţi la Spitalul de Urgenţă din Petroşani.

Două echipe de salvatori au intrat în mină în căutarea morţilor şi răniţilor. Pericolul însă nu a trecut, autorităţile au anunţat că încă mai există posibilitatea producerii unei explozii. În jurul orei 18.40, la mina din Petrila a avut loc încă o explozie, în urma căreia, au murit patru membri ai echipelor de salvare, iar un salvator a fost rănit. 

Cele două echipe de salvatori care au intrat în subteran pentru a-i scoate la suprafaţa pe cei opt mineri decedaţi în prima explozie au primit ordin sa iasă din mină, deoarece există pericolul producerii unor noi explozii, a declarat prefectul de Hunedoara, Dan Pricăjan. "La acestă oră nu mai sunt persoane blocate în subteran", a anunţat secretarul de stat în Ministerul Economiei, Viorel Palaşcă.
Tags: mineri  morti  petrila  
2954 vizite
Distribuie pe