Locale Altele
Luni, 20 Mai 2024
Luni, 20 Mai 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieEvenimentITAstronomieBiologieClimaGadgetEnergiaAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Detectoarele de radar, interzise în majoritatea ţărilor europene
Cotidianul  - Vineri, 19 Septembrie 2008
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească cu autoturismul în state europene asupra faptului că deţinerea şi folosirea aparatelor de detectare a radarelor este interzisă în majoritatea statelor europene.

De asemenea, ca şi în cazul României, legislaţiile rutiere ale tuturor statelor europene interzic folosirea dispozitivelor antiradar.

Utilizarea sau deţinerea acestor aparate se pedepseşte, în funcţie de legislaţia proprie a fiecărui stat, cu confiscarea aparatului, reţinerea certificatului de înmatriculare al autoturismului, plata unor amenzi care în unele cazuri depăşesc 2.000 de euro etc.

Date fiind cazurile de cetăţeni români care, din necunoaştere, s-au confruntat cu astfel de situaţii, site-ul Ministerului Afacerilor Externe a fost completat cu informaţii privind prevederile legale din ţările europene şi penalizările specifice pentru fiecare stat în parte.
Tags: detector radar  interzis  europa  
4509 vizite
Distribuie pe